A székelyekről többféle kép, vélemény alakult ki a történelem folyamán. Ezek között helyet kaptak mind az idealizált ábrázolások, mind a túlzottan negatív bemutatások. A különféle sztereotípiák még ma is élnek a székelyekről. Például, hogy kemény lelkűek, hogy furfangosak, ravaszak és szófukarok. Sok székely vicc, anekdota és más humoros írás alapját képezik ezek a sztereotípiák. És a köztudatban kialakult a székely góbé képe is, aki, mint mondják, agyafúrt, csavaros eszű, talpraesett, minden helyzetben megállja a helyét.

Hogyan és milyennek látják a székelyföldi embert a fényképészek? Milyen pozitív és negatív tulajdonságokkal lehet ábrázolni őket egy-egy képen? Mitől lesz a székely igazán székely egy fényképen? Ezt szeretnénk idén bemutatni egy fotópályázat keretében.

Olyan fényképeket várunk, amelyek a székely embert mutatják be a maga sajátosságaival, különlegességeivel a fotós szemszögéből.

A fotópályázat nyílt, részt vehet benne bárki saját készítésű digitális képekkel. A beérkezett fényképeket közzé fogjuk tenni az internetes oldalunkon (www.szabadidokalauz.ro/fotopalyazat).

A zsűri által arra érdemesnek talált pályaműveket díjazni fogjuk.

Nyeremények:

I díj:
- 200 lejes vásárlási utalvány a székelyudvarhelyi Bagolyvár könyvesbolt jóvoltából
- egy 1 személyes belépő a hargitafürdői Balu Parkba (értéke 50 lej)
- két fős étkezési utalvány a székelyudvarhelyi Plébános étterem jóvoltából

II díj:
- egy 2 személyes belépő a hargitafürdői Balu Parkba (értéke 100 lej)
- két fős étkezési utalvány a székelyudvarhelyi Plébános étterem jóvoltából

III díj:
- egy 1 személyes belépő a hargitafürdői Balu Parkba (értéke 50 lej)
- két fős étkezési utalvány a székelyudvarhelyi Plébános étterem jóvoltából

A pályázaton való részvétel módja:
• A pályázó digitális formában kell elküldje a fényképeket, kötelezően mellékelve a személyes adatait (név, cím, telefonszám). Az itt megadott személyes adatok nem nyilvánosak
• A fényképeket JPG formátumban kell beküldeni
• Egy pályázó maximum 10 képpel vehet részt a versenyen
• A drótpostacímünkre várjuk a fotókat: szabadidokalauz@gmail.com
• A pályázaton csak kizárólag saját felvételekkel lehet részt venni, az esetleges szerzői jogi problémákért a kép beküldője vállalja a teljes körű jogi, anyagi és erkölcsi felelősséget
• A pályázaton való részvételnek korhatárbeli megkötése nincs
• Színes és fekete-fehér képekkel egyaránt lehet pályázni
• Digitális képmódosításokat elfogadunk, amennyiben segítik a tartalom megjelenítését
• A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a gyűlöletkeltésre alkalmas, közerkölcsöt sértő fotók beküldőjét kizárja a versenyből
• A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beküldött képeket ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja weboldalán, illetve a nyomtatott kiadványaiban, természetesen a fotós megnevezésével
• A pályázó a benevezésével elfogadja a feltételeket, a zsűri majdani döntését, és felelősséget vállal saját alkotásáért.

A fényképeket 2017. február 1-től lehet beküldeni.

A beküldés lezárása április 15-én történik.

A fotókat április utolsó hetében bíráljuk el. Eredményhirdetés és díjkiosztás április végén lesz, amiről időben értesítjük a pályázókat és a nyilvánosságot.

További információkért forduljanak a szerkesztőségünkhöz:
Székelyudvarhely, Fások utca 14/8. szám, telefon: 0732-165847, e-mail: szabadidokalauz@gmail.com

Minden pályázónak eredményes munkát kívánunk!