Indul a Berde Mózsa Kör foglalkozás, amelyre a 0-IV., illetve V-VI. osztályos sepsiszentgyörgyi gyerekek jelentkezését várják. A program fejlődési és tanulási lehetőséget biztosít a szerény anyagi körülmények között élő, nagycsaládból származó vagy egyéb társadalmi problémával küzdő gyerekek számára.

A kör tevékenységei között szerepelnek a kézimunka és kézműves foglalkozások, hagyományőrző játékok, tanulást segítő foglalkozások, társasjátékok, drámajátékok, önismeret, valamint mesés foglalkozások. Ugyanakkor a programban résztvevő gyerekek kirándulásokon, táborokban és más tevékenységeken is részt vesznek. A foglalkozások segítik a gyerekeket a tanulásban, fejleszti készségeiket, bekapcsolja őket a közösségi életbe, pozitív élményeket és hasznos elfoglaltságot nyújt számukra.

A kétórás foglalkozásokra heti egy alkalommal, péntekenként 16-18 óra között várjuk a gyerekeket az egyesület irodájában (volt Tervezőintézet épülete, 48-as terem, 4. emelet). Érdeklődni és jelentkezni a turuloffice@gmail.com címen, vagy a 0742148702-es telefonszámon lehet. Az első foglalkozás március 5-én indul.

Jelentkezési határidő: 2021. március 01.

A kör foglalkozásai mindenki számára ingyenesek, a kellékeket az iroda biztosítja. A programunkban Sepsiszentgyörgyön jelenleg 6 önkéntes oktató dolgozik, valamint megye szinten, öt településen összesen 13 személy.

Jelentkezés módja:

A jelentkezéshez a következő adatokra van szűkség: gyerek neve és életkora, szülő neve és elérhetősége. A felsorolt adatokat a turuloffice@gmail.com drótpostacímre várjuk a megadott határidőig vagy előzetes telefonos egyeztetés alapján az egyesület irodájába (volt Tervezőintézet 48-as teremébe, 48-as kapucsengő). A jelentkezőkkel az iroda munkatársai felveszik a kapcsolatot.

A Berde Mózsa Kör, a Turulmadár Ifjúsági Iroda nyolc éve működő programja, amely fejlődést, játékos foglalkozást biztosít a programban résztvevő gyermekek számára. Eddig összesen 6 táborra, 8 kirándulásra és több mint 500 foglalkozásra került sor. A fogalakozásokról információt a www.turuliroda.ro honlapon vagy az iroda Facebook oldalán: f.com/turuliroda.

A helyek száma korlátozott!