2018. október 11-én, 18 órától Iochom István - Kiss Erika, Hadiárvasors című kötetének díszbemutatója, fotókiállítás és hadiárva-találkozóra kerül sor a Vigadó Művelődési Ház dísztermében, Kézdivásárhelyen.

Fővédnök: Tóth László főkonzul.
Házigazda: Ferencz Attila, a kézdiszéki EMNT elnöke.

Közreműködnek: Héjja Ágnes és Miklós Katalin, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai, Kiss László, a kézdivásárhelyi Városi Színház színművésze.

„Szeretett, édes feleségem, drága jó gyermekeim! Messze tőletek írom e sorokat könnyezve, lehet, hogy nem élek sokáig, ezért levélbe legalább elbúcsúzom tőletek, ha már másképp nem lehet. A jó Isten így akarta, legyen meg az ő akarata. Édes jó féleségem, először is tőled búcsúzom. Rövid, 9 évi együttlétünk alatt ha vaegyszer megbántottalak bocsásd meg nekem sokszor nem szándékosan. Hozzád is szól búcsúm édes Juliskám, imádkozz értem és kérjed a jó Istent, hogy ha már életben nem talákozhatunk legalább a mennyben együtt lehessünk. Tőled is búcsúzom édes Birtikám, légy jó, fogadj szót és ne feledd el szegény, szerencsétlen apád. Tőled is búcsúzom legkedvesebb Szilvikém, a jó Isten ha nem engedte, hogy felneveljelek gonddal, szeretettel. Tőled is búcsúzom legkisebbik fiam, neked a jó Isten nem engedte meg, hogy megismerd apád, de hát meg kell nyugodni az Isten akaratában. Hozzátok is szól a búcsúm, édesapám és anyám, köszönöm, hogy felneveltetek, lehet, hogy sok keserű órát szereztem nektek, de bocsássatok meg, arra kér szeretett gyermeketek. Ti is bocsássatok meg szeretett testvéreim és ne feledjetek el. Magukat is arra kérem Tátika és Mámika, hogy ha valaha megsértettem, bocsássanak meg. Isten vele Ferenc bácsi és Anna néném, ha még életben találja e pár sor, gondoljanak rám. Még egyszer Isten hozzátok szeretett, édes feleségem, drága jó gyermekeim”
Részlet Marthi Ferenc búcsúleveléből.