A Zöld Nap Egyesület csapata pénteken az Iskola másként utolsó napján a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Gimnázium ötödik osztályosait látogatta meg, egy két órás környezetvédelmi aktivitás lebonyolítása érdekében. Az egyesület Salamon Ferenc pedagógusnak a meghívásának tett eleget. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook oldalán.

A foglalkozáson a 26 résztvevőnek lehetősége volt számos információt megtudni Örményországról Zhenya Ohanyan EVS önkéntesünk tolmácsolásában, betekintést nyerve az örmény írás rejtelmeibe is. Ezt követően csapatokat kialakítva különböző stratégiákat dolgoztak ki az ötödikes diákok egy képzeletbeli település megmentéséért. Mind a hat csoport nagyon hatékonynak bizonyuló megoldásokat fejlesztettek ki, így bátran kijelenthetjük, hogy a Bartabás nevű fiktív település sikeresen megmentődött az őt ért szennyezésektől. Az "Egy képzeletbeli település megmentése" elnevezésű interaktív foglalkozás a Zöld Nap suli projekt alatt átdolgozott tevékenység, mely nagy sikernek örvend a diákok körében.
Ezzel a programmal a környezettudatos nevelésre szerettek volna egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni, illetve a gyerekek figyelmét felhívni arra, hogy jobban vigyázzanak környezetükre, ne pazaroljanak.

Szerző: Ráduly Attila