A Zöld Nap Egyesület csapata az Iskola Másként hét keretén belül május 30-án meghívást kapott a karatnai Gimnáziumba. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét is vette a több fordulós vetélkedősorozat. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A kedd reggeli tevékenységet Ayşe Büşra Yılmaz és Haykuhi Harutyunyan EVS önkéntesek nyitották meg akik ismertették az itteni munkásságát, a jelenlévők által megfogalmazott kérdésekre válaszolva. Ezt követően vetélkedő vette kezdetét. A jelenlévő diákok különböző környezet hatékony praktikákat, konkrét megoldásokat és stratégiákat dolgoztak ki egy képzeletbeli település megmentéséért. Minden csoport más-más intézményt képviselve próbálta a szennyeződésektől megfertőződött helységet megmenteni. Így voltak akik a helyi önkormányzatot vagy éppen, iskolát, vendéglőt, bevásárlóközpontot, farmot képviselték. A stratégiák kidolgozása után minden csapat bemutatta egymásnak a terveit, majd közösen megbeszélték azt. Mind a hat csoport nagyon hatékonynak bizonyuló megoldásokat fejlesztett ki, így bátran kijelenthetjük, hogy sikeresen megmentődött a helység az őt ért szennyezésektől. Az "Egy képzeletbeli település megmentése" elnevezésű interaktív foglalkozás a Zöld Nap suli projekt alatt átdolgozott tevékenység, mely nagy sikernek örvend a diákok körében.

Egy rövid szünet után az oktatási intézmény udvarán egy játszó zónát alakítottak ki, majd az iskola 35 tanulóját újra csapatokba osztották és máris kezdődhetett a verseny. A több órás vetélkedő fő célja a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le. A napot érdekesebbnél érdekesebb csapatépítő játékokkal zárták.

Fotó: Ayşe Büşra Yılmaz és Haykuhi Harutyunyan