Az Iskola Másként hét a kézdikővári iskolába vette kezdetét a Zöld Nap Egyesület önkéntesei számára. A diákok két csoportra osztva vettek részt különböző aktivitásokon. Az iskola csöppségei a 0, 2, 3, 4-ik osztály 21 tanulója újságpapírból készíthetett virágokat Clara Bejarano Sanchez és Céline Berthier EVS önkéntesek vezetésével.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán.

Ily módon önkénteseink megpróbálták rávezetni a gyerekeket az újrahasznosítás fontosságára. A kézimunka során a gyerekek kézügyességüket is fejlesztették. Ezt követően egy rajzfilmet nézhettek meg, amely egy kis halacska kalandjait mutatja be az óceán mélyéről.
A nagyobbak az 5-8 osztályos tanulók csapatokra osztva a Víz bajnokai elnevezésű versenyen vettek részt, Derzsi Katalin szervezésében.
A verseny célja, hogy rávezesse a gyerekeket a vízre mint létfontosságú elemre. A verseny során a 22 gyerek csapatokban mérkőzött meg egymással a víz bajnokai cím elnyeréséhez. A csapatnevek, zászlók, himnuszok kitalálása és eléneklése után villámkérdésekre került sor, majd a csapatok egy kollázst kellett készítsenek, mely segítségével átadták társaiknak, hogy miért fontos a víz számunkra és környezetünk számára. Ezután Háromszék térképén kellett bejelölniük, hogy hol találhatóak borvízforrások, majd öt perc leforgása alatt annyi papírhajót kellett készítsenek, ahányat csak tudnak. A gyerekek a verseny során csapatokban dolgoztak, ezáltal fejlesztve a csapatban való dolgozást ugyanakkor a nap folyamán új ismeretekkel is gazdagodtak.

Szerző: Derzsi Katalin
Fotó: Celine Berthier