A Zöld Nap Egyesület csapata az Iskola Másként hét keretén belül május 15 és 16-án meghívást kapott a dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolába. A rövid programismertetőt és bemutatkozást követően kezdetét is vette a délelőtti hét fordulós vetélkedő. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A hétfői és a keddi rendezvényen Isa Fernandez, Ayse Büsra Yilmaz és Haykuhi Harutyunyan, EVS önkéntesek, valamint Derzsi Katalin és Ráduly Attila vett részt az egyesület részéről. Az oktatási intézmény udvarán egy játszó zónát alakítottak ki, majd az iskola 80 tanulóját csapatokba osztották és máris kezdődhetett az a verseny. A több órás vetélkedő fő célja a mozgás, a kreativitás, a logikus gondolkodás, valamint az el nem hanyagolható együttműködés, csoportmunka, versenyszellem fejlesztése volt melyek hosszú távon meghatározhatják tanulmányi sikereiket is. Az önfeledten játszó gyermekeket figyelve észrevehető volt, hogy a játék során a saját maguk elé állított akadályokat is örömmel és önként küzdik le.

A napot érdekesebbnél érdekesebb csapatépítő játékokkal zárták. Köszönjük a dálnoki pedagógusok segítségét a játékok lebonyolításában, valamint a tevékenység utáni meghitt fogadtatást.

Fotó: Ráduly Attila és Haykuhi Harutyunyan