Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Iskola másképp a kézdivásárhelyi EMI-vel

Iskola másképp a kézdivásárhelyi EMI-vel - Az utóbbi években megszervezésre kerülő iskola másképp program új lehetőségeket kínál a diákoknak. Nem a megszokott módon, tantárgyakhoz, házifeladatokhoz és stresszes tanórákhoz vannak kötve, hanem kipróbálhatnak valami újat, mást is. Pont az a lényeg, hogy elszakadjanak a megszokottól és tanúi legyenek annak, hogy másképp is lehet új ismereteket szerezni. Vannak osztályok, akik kirándulni mennek, meg olyanok is, akik különböző témákban hallgathatnak előadásokat. Az iskola másképp pedig nem utolsó sorban jobban összekovácsolja az osztályokat, hisz kirpróbálhatják magukat új közegeben is, láthatnak és hallhatnak sok olyat, amit máshol nem. Ebben rejlik az egész program célja. Kézdivásárhelyi EMI-sekként felvetettük a kérdést, hogy az V.-VIII. osztályosok mennyire ismerhetik tevékenységünket vagy az egész szervezetet. Így adódott a lehetőség, hogy előadást tarthattunk a Molnár Józsiás és Petőfi Sándor iskolákban. Elsősorban bemutattuk az Erdélyi Magyar Ifjakat, majd azt is, hogy az elmúlt két évben milyen rendezvényekkel gazdagítottuk Kézdivásárhely ifjúsági életét. Aztán kérdőíveket osztottunk ki, hogy majd legyen kézzelfogható visszajelzés is arról, ami elhangzott a tantermek falai közt. Ezt követően egy-két csapatjátékot is játszottunk a gyerekekkel, ami igencsak vidám hangulatban telt. Az a nyitottság, amivel a diákok fogadtak minket mindenképpen pozitív volt és emlékezetes. Köszönjük a lehetőséget az iskolák vezetőségének és a diákoknak az együttműködést! Tompa Réka

Az utóbbi években megszervezésre kerülő iskola másképp program új lehetőségeket kínál a diákoknak. Nem a megszokott módon, tantárgyakhoz, házifeladatokhoz és stresszes tanórákhoz vannak kötve, hanem kipróbálhatnak valami újat, mást is. 

Pont az a lényeg, hogy elszakadjanak a megszokottól és tanúi legyenek annak, hogy másképp is lehet új ismereteket szerezni. Vannak osztályok, akik kirándulni mennek, meg olyanok is, akik különböző témákban hallgathatnak előadásokat. Az iskola másképp pedig nem utolsó sorban jobban összekovácsolja az osztályokat, hisz kirpróbálhatják magukat új közegeben is, láthatnak és hallhatnak sok olyat, amit máshol nem. Ebben rejlik az egész program célja. 
Kézdivásárhelyi EMI-sekként felvetettük a kérdést, hogy az V.-VIII. osztályosok mennyire ismerhetik tevékenységünket vagy az egész szervezetet. Így adódott a lehetőség, hogy előadást tarthattunk a Molnár Józsiás és Petőfi Sándor iskolákban. Elsősorban bemutattuk az Erdélyi Magyar Ifjakat, majd azt is, hogy az elmúlt két évben milyen rendezvényekkel gazdagítottuk Kézdivásárhely ifjúsági életét. Aztán kérdőíveket osztottunk ki, hogy majd legyen kézzelfogható visszajelzés is arról, ami elhangzott a tantermek falai közt. Ezt követően egy-két csapatjátékot is játszottunk a gyerekekkel, ami igencsak vidám hangulatban telt. Az a nyitottság, amivel a diákok fogadtak minket mindenképpen pozitív volt és emlékezetes. 

Köszönjük a lehetőséget az iskolák vezetőségének és a diákoknak az együttműködést! 

Tompa Réka

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!