Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Ismerkedjünk meg a Gelencei értékekkel

Ismerkedjünk meg a Gelencei értékekkel - A Kézdiszékért Egyesület az értékőrző körútjának beindítása előtt végig látogatta Kézdiszék településeit. Gelencén az a derűlátó kép fogadott minket, hogy első sorban a kulturális eseményeket hiányolják a helybeliek. Ezért döntöttünk úgy, hogy helytörténeti előadást, könyvbemutatót, illetve néptánc előadást illesztünk a soron következő gelencei rendezvényünk programkínálatába.A napot Balogh Károly gelencei tanár úr értékes helytörténeti előadásával kezdjük, ahol megismerkedhetünk Gelence történelmével, majd ezt követően egy könyvbemutatóra kerül sor, ahol Kisgyörgy Zoltán újságíró, geológus bemutatja a Harangos könyvét. A szerző a könyv Gelencei vonatkozásairól annyit árult el, hogy már a címlapon is gelencei harang szerepel. Aki Gelence történetének kiemelkedőbb mozzanatait meg akarja ismerni, azt pénteken 15 órától kezdődően várjuk a Szilágyi étteremben megtartandó rendezvényünkre.Természetesen a múlt felidézése mellett, amiből mindig erőt meríthetünk a jövőhöz, a jelenre és a jövőre is fókuszálunk, tudniillik 17 órától a helybeli Pap Kinga Erzsébet óvónő által vezetett Zernyealja néptánccsoport műsorát tekinthetjük meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy Gelencén ilyen értékőrző munka folyik. Mi magunk is kíváncsian várjuk a néptáncosok bemutatóját.A rendezvényünkkel párhuzamosan a Kézdiszéki EMNT-vel együtt működve kihelyezett irodánkkal segítséget kívánunk nyújtani azoknak, akik a magyar állampolgársághoz szükséges iratcsomójukat össze szeretnék állítani. Körutunk alkalmával több településen igénybe vették ezt a lehetőséget. Több szakembert is viszünk magunkkal így egy időben több ügyféllel is tudunk foglalkozni. Ezt a szolgáltatást 15 órától 19 óráig vehetik igénybe a kedves érdeklődők.

A Kézdiszékért Egyesület az értékőrző körútjának beindítása előtt végig látogatta Kézdiszék településeit. Gelencén az a derűlátó kép fogadott minket, hogy első sorban a kulturális eseményeket hiányolják a helybeliek. Ezért döntöttünk úgy, hogy helytörténeti előadást, könyvbemutatót, illetve néptánc előadást illesztünk a soron következő gelencei rendezvényünk programkínálatába.

A napot Balogh Károly gelencei tanár úr értékes helytörténeti előadásával kezdjük, ahol megismerkedhetünk Gelence történelmével, majd ezt követően egy könyvbemutatóra kerül sor, ahol Kisgyörgy Zoltán újságíró, geológus bemutatja a Harangos könyvét. A szerző a könyv Gelencei vonatkozásairól annyit árult el, hogy már a címlapon is gelencei harang szerepel. Aki Gelence történetének kiemelkedőbb mozzanatait meg akarja ismerni, azt pénteken 15 órától kezdődően várjuk a Szilágyi étteremben megtartandó rendezvényünkre.

Természetesen a múlt felidézése mellett, amiből mindig erőt meríthetünk a jövőhöz, a jelenre és a jövőre is fókuszálunk, tudniillik 17 órától a helybeli Pap Kinga Erzsébet óvónő által vezetett Zernyealja néptánccsoport műsorát tekinthetjük meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy Gelencén ilyen értékőrző munka folyik. Mi magunk is kíváncsian várjuk a néptáncosok bemutatóját.

A rendezvényünkkel párhuzamosan a Kézdiszéki EMNT-vel együtt működve kihelyezett irodánkkal segítséget kívánunk nyújtani azoknak, akik a magyar állampolgársághoz szükséges iratcsomójukat össze szeretnék állítani. Körutunk alkalmával több településen igénybe vették ezt a lehetőséget. Több szakembert is viszünk magunkkal így egy időben több ügyféllel is tudunk foglalkozni. Ezt a szolgáltatást 15 órától 19 óráig vehetik igénybe a kedves érdeklődők.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!