Játékok küzdőtere - Kamil KOCUREK, lengyel grafikus egyéni kiállítása

A 4. Székelyföldi Grafikai Biennálé fődíjasa

Kamil Kocurek a „Játékok küzdőtere” című egyéni kiállítása 2014 és 2018 között készült alkotásokat mutat be.

A sorozat mélynyomással készített alkotásokat tartalmaz. A képeknek jelentős részét azok a kompozíciók képezik, amelyek szárnyas oltárhoz hasonlóan szerveződnek, sajátos moduláris elrendezésben, megsokszorozott grafikai kompozíciót eredményezve. Minden alkotásban és a mögöttük lévő elképzelésben a művész személyes érdeklődése gyökerezik.

„Szembesülve a globális terrorveszéllyel, az egész világot érintő háborúkkal és konfliktusokkal, a hírekből és a közmédiából merítek inspirációt, majd a saját magam módján dolgozom fel őket. Sajátos teret alkotok, az arénát vagy küzdőteret, hogy kifejezzem félelmeimet, elragadtatásaimat és érdeklődésemet, melyek aztán előhívják és meghatározzák vizuális válaszaim formáját.” – vallja Kocurek.

Munkái formailag a metaforikus küzdőtér és csatatér valószerűtlenségére utalnak, a jelenbe helyezett színlelt játékteret képeznek.

A kiállítás megnyitójára 2018. október 12-én, 17 órától kerül sor Sepsiszentgyörgyön a MAGMAtemp-ben, (Keresztes Ház, Gróf Mikó Imre utca 9.szám). A kiállítás kurátora: Magdalena Hanysz-Stefańska.

Kamil Kocurek 1990-ben született Tychy helységben, Lengyelországban. Középiskolai tanulmányait Katowice-ben végezte 2010-ben. A Katowice-i Művészeti Akadémia Képzőművészeti Karán tanult tovább. Jan Szmatloch professzor grafikai stúdiójában diplomázott 2015-ben, ekkor díjban részesült. Az akadémia befejezése után a Gdansk-i Képzőművészeti Akadémia Grafika Karán kezdett el tanítani. Leginkább a grafika, festészet és művészeti installációk érdeklik. Aktívan részt vesz művészeti eseményeken, grafikai szemléken Lengyelországban és külföldön is.

Honlapja: www.kamilkocurek.blogspot.com

A kiállítás 2018. november 9-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 10:00-18:00 óra között.

https://www.facebook.com/events/2230694103829844/