Városnapok - Őszi sokadalom - Őszi Sokadalom 2019

Őszi Sokadalom 2019

» Jedam és sZempöl az őszi sokadalomban

Jedam és sZempöl az őszi sokadalomban - Sepsiszentgyörgyről érkezik mindkét zenekar Kézdivásárhelyre, de zenéjük  már megjárt néhány országhatárt.A Jedam zenekar 2009 nyarán alakult. A hat tagú sepsiszentgyörgyi együttes, több műfajból, zenei stílusból merítkezik a saját dalok írása közben. Stílusa nehezen meghatározható, talán erre jó a 'világzene' kifejezés ... kicsit funky, népi, progressziv, rock, pop, jazz, latin, electro, de azt mindenképp elmondhatjuk, hogy dinamikus és bulira született zene.Bár ez a felállás nem régi, külön - külön a zenészek számos ismert zenekarokban megfordultak mint pl.: Slang, Tabasco, Tündérground, Zakusca, Ritmo del Flamenco.Tagok: Fodor Réka - ének, ütöhangszerek, Bene Zoltán - billentyűs hangszerek, Gyergyai Szabolcs - basszusgitár, Asztalos Zsolt - dobok, Gáspár Álmos - gitár, Gábor Szabolcs - szoprán szaxofon, EwiJedam myspace oldalaA sZempöl zenekarnak már nem az első fellépése ez Kézdivásárhelyen. 2007-ben alakult. Zenéjüket az energia, a vitalitás, az öröm és az elementáris egyszerűség jellemzi. Dalaikban fellelhetőek magyar, román és egyéb környékbeli népi motívumok, fúziós zenei elemek, elektronikus hangzások és néhol még a rock stílusjegyei is.A zenekarról többet a sZempol.com oldalon.

Sepsiszentgyörgyről érkezik mindkét zenekar Kézdivásárhelyre, de zenéjük  már megjárt néhány országhatárt.
A Jedam zenekar 2009 nyarán alakult. A hat tagú sepsiszentgyörgyi együttes, több műfajból, zenei stílusból merítkezik a saját dalok írása közben. Stílusa nehezen meghatározható, talán erre jó a "világzene" kifejezés ... kicsit funky, népi, progressziv, rock, pop, jazz, latin, electro, de azt mindenképp elmondhatjuk, hogy dinamikus és bulira született zene.



Bár ez a felállás nem régi, külön - külön a zenészek számos ismert zenekarokban megfordultak mint pl.: Slang, Tabasco, Tündérground, Zakusca, Ritmo del Flamenco.
Tagok: Fodor Réka - ének, ütöhangszerek, Bene Zoltán - billentyűs hangszerek, Gyergyai Szabolcs - basszusgitár, Asztalos Zsolt - dobok, Gáspár Álmos - gitár, Gábor Szabolcs - szoprán szaxofon, Ewi



Jedam myspace oldala

A sZempöl zenekarnak már nem az első fellépése ez Kézdivásárhelyen. 2007-ben alakult. Zenéjüket az energia, a vitalitás, az öröm és az elementáris egyszerűség jellemzi. Dalaikban fellelhetőek magyar, román és egyéb környékbeli népi motívumok, fúziós zenei elemek, elektronikus hangzások és néhol még a rock stílusjegyei is.



A zenekarról többet a sZempol.com oldalon.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!