2024. június 24 – 27 között a Zöld Nap Egyesület tanulmányi tábort szervez a zabolai Csipkés táborba a Kovászna Megye Hulladékgazdálkodási Egyesülete és a kézdivásárhelyi Önkormányzat résztámogatásával. A tábor az idén is a Természet – Az élet forrása! címet kapta, olyan 10-16 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet, képesek elszakadni pár napra a telekommunikációs eszközök világától ugyanakkor hajlandóak új kihívásokban részesülni, új dolgokat elsajátítva főként a kreatív újrahasznosítás, a szelektív hulladékgyűjtés és a sport terén. A változatos és játékos programok mellett elsődleges célunk a környezettudatosságra nevelés, a természetvédelem fontosságára való felhívás, illetve a játékos tanulás előtérbe helyezése.
A tábor nemcsak szituációs gyakorlatokból áll, hanem önismereti játékokat is tartalmaz. Ugyanakkor célunk megláttatni a gyerekekkel, hogy az élőlények szoros összefüggésben, kölcsönhatások rendszerében élnek egymással. Jelentkezési határidő: június 10.
Hisszük azt, hogy azok a fiatalok, akik részt vesznek a tanulmányi táborban, tudatosabb környezetvédőkké vállnak, tisztelni fogják a körülöttük élő növény- és állatvilágot megismerik a kapcsolatot a természet elemei között, így fokozott érdeklődéssel és tisztelettel fognak járni benne. A május 15-ig jelentkező fiataloknak vállalniuk kell a 151 lej/fő hozzájárulási költséget és a szülőnek/törvényes képviselőnek el kell fogadja a lap alján található tábori alapszabályzatot. A május 16 után jelentkezők számára pedig 159 lej/fő a hozzájárulási költség. A résztvevők a teljes ellátás mellett, sok érdekes programban és meglepetésekben fognak részesülni.
Jelentkezni, érdeklődni Ráduly Attilánál a 0766.611066 -es telefonszámon, vagy az office@zoldnap.info e-mail címen lehet.
A helyek száma korlátozott.
Plakátterv: Silvia Blanco Gonzalez