Jelölések a 2018-as kézdivásárhelyi Civil Licitre

21 pályázat futott be a HKA-hoz, jelölések a kézdivásárhelyi Civil Licit eseményre. Háromtagú zsüri értékelte a pályázatokat, a zsüriben egy-egy képviselő a HKA és a Wegener Pro Sanitate Alapítványtól valamint egy semleges tag vett részt. Az eredmények alapján a következő három projekt a "befutó":
- Téralkotás/CsomóPont Egyesület, Kézdivásárhely
- Nemzetközi Kerámia Tábor/KreaKids Stúdió, Kézdivásárhely
- Véd-jegy/Pro Pectus Egyesület, Kézdivásárhely

A fenti projekteket március 26.-án mutatják be a jelölő civil szervezetek a Vigadóban, Kézdivásárhelyen, a helyi lakosoknak lehetőségük lesz a Civil Liciten szervezett keretek között támogatni a közösség javára megvalósuló projekteket.

A benevezettek közül további négy esélyes a különdíjra, kettőt a Wegener Pro Sanitate alapítvány, egyet a HKA, egyet pedig a kézdivásárhelyi Rotary Klub támogat. A különdíjasok névsorát az eseményen hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Meghívó
Ez egy olyan projekt, amit szívesen támogatok. Felajánlok 100 lejt!

2018. március 26.-án 17.30 órai kezdettel Civil Licitet szervezünk Kézdivásárhelyen, a Vigadóban. Tavaly közel 200-an vettek részt az eseményen, ennek eredményeképpen három gyermekotthonban zajlott a Honnan jössz - hova tartasz? meseterápia program, 140 gyermek számára jelentett élményt; 220 óra önkéntes munkával létrejött egy kutyafuttató a sportpálya mellett és 1500 kisgyermek sajátította el 65 foglalkozáson az életmentő elsősegélynyújtás alapműveleteit.

Idén 21 közösségi kezdeményezésből válogattunk ki hármat, az alábbi projektekre lehet licitálni:

Emléket Molnár Józsiásnak!
Molnár Józsiás vagyonának egy részét szegény sorsú gyermekek megsegítésére fordította és területet adományozott Kézdivásárhelynek, amely ma központi parkként a nevét őrzi. A Csomópont egyesület a parkban egy köztéri szobor felállítását kezdeményezi, amely Kézdivásárhely jeles szülöttjének állít emléket.
Csomópont


Védőnő szolgálat, civil kezdeményezésre
A Pro Pectus egyesület a pár éve megszűnt védőnő szolgálat újraindítását tervezi, mert, ahogy indokolja pályázatában, "..a családorvosi rendelők túlterheltsége, a járványok nem teszik lehetővé, hogy a jelen körülmények között kialakuljon a bizalmi kapcsolat, amely az anyaság első periódusában különösen fontos." Terv szerint 25 személy szakképzése valósul meg, hivatalos formában. Kezdetben Kézdivásárhely és környékén indul be a szolgálat, idővel megyeszintre terjesztik ki.
Pro Pectus


Tanuljunk egymástól! nemzetközi kerámiatábor
A Krea Kids Studió neve közismert művészeti élményt nyújtó szabadidős tevékenységeiről. A jelenlegi projekt célja egy nemzetközi kerámiatábor megszervezése Kézdivásárhelyen, többszáz résztvevővel. Norvégiából, Hollandiából érkeznek mesterek, nagyszámú gyermekecsapat Lugoj-ból, ahol rendszeresen szerveznek a hasonló táborokat. A tábor lehetőséget ad különböző irányzatok megismerésére a kerámiakészítésben, egyben nemzeti estek teszik hangulatossá a programot, igazi kulturális élményt nyújtva a résztvevők számára.
KreaKids Studio

https://www.facebook.com/events/197534574348291/