A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület péntek délután szervezte meg Kézdivásárhelyen a Tekerj egy jó célért! biciklis akció ötödik kiadását, amelyre 859 bringázó (480 felnőtt + 379 gyerek) nevezett be. Az esemény kiemelt támogatója a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. volt. Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

Minden egyes 4,2 km-es kör 5 lejt ért, amit a bringások szponzora fizetett be aszerint, hogy hány ilyen kör teljesítésére tartotta képesnek támogatottját. A benevezett bringások összesen 4 141 kört, azaz 17 392 kilométert teljesítettek. Az eredmény várakozáson felüli volt, hisz a gyűjtött összeg meghaladja a 29.645 lejt. Minden részt vevő bringás trikót, térképet, pecsételőlapot, ásványvizet és édességet kapott az akció ideje alatt. Az idén is a legtöbben a Zarah Moden és a New Fa­shion készruhagyárak színeiben kerékpároztak, szintén a két nadrággyár támogatását élvezte a KSE Kerékpárszakosztály, a Kendu Egyesület, a Crossfit valamint a Functional Fitness csapat tagjai is. Több mint száz résztvevővel képviseltette magát a Nexxon Kft (120) és a Secuiana Rt (109). De benevezett az adománygyűjtési akcióra a Manna Egyesület, a Senso Kft és a kézdivásárhelyi Rotary Klub is.

Az idei évben is a legidősebb résztvevőnek Ferencz Gábor bizonyult, aki 83 évesen tette meg több alkalommal a kijelölt távot, a szervezők a Senso Kft különdíjával jutalmazták elszántságát. A hét körön felül tekerő aktív résztvevők tombolahúzás során különböző meglepetésekkel térhettek haza. A legeredményesebb gyűjtő Bakó Fazakas Bátor lett, aki 145 lejt gyűjtött részben a tekerés és részben az adományok révén, így ő vihette haza a HKA különdíjat. Az összegyűlt pénzből a kézdivásárhelyi speciális óvoda udvarán alakítanak ki egy különleges játszóteret. Ugyanakkor, hogy a közösség és a városba látogatók hasznára is lehessen a rendezvény, egy okos padot is felállítanak a céhes város területén, ahol telefon, tablet, laptop tápegységeit lehet majd feltölteni.

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete és a Székely Pékség házi süteménnyel kínálta meg a bringásokat, a Székely Vendéglő pedig szendvicseket készített az önkénteseknek. A bringások elsősegélyéről a Salvatore Egyesület tagjai gondoskodtak.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Harai Adrienn, Bede Lehel és Bagyinka Ágota