A Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Sportirodával immár tizedik éve, hogy rendszeresen rendezi meg a Mozgó Délután elnevezésű eseményt, melynek ötvenharmadik változatára március 1-én pénteken került sor. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A nagy hagyománynak örvendő esemény célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérő programmal is igyekeztek elősegíteni. Az év első Mozgó Délutánjára mintegy százan jöttek el, akik többek között asztaliteniszeztek, sakkoztak, szaladtak, malmoztak, ugróköteleztek, frizbiztek, a kisebbek mikádóztak, origamiztak, jengáztak és a szervezőknek köszönhetően pedig különböző fajátékokat próbáltak ki. Sikeresnek bizonyult a Hodor Enikő által lebonyolított egy órás felnőtt jóga, amelyre többen is bekapcsolódtak. A legnagyobb népszerűségnek a pénteki esemény utolsó órájában megszervezett közös Taebó volt, amit Tankó Sándor és Voiculescu Kriszta csapatával fáradtságot nem ismerve vezetett le. (A Tae-bo az 1970-es években Amerikából indult hódító világútjára, és azóta is töretlen hírnévnek örvend világszerte.)

A Mozgó Délután legidősebb résztvevője a 84 éves Szabó Ilona volt. Az eseményt a tervek szerint hamarosan újra megszervezik, így aki lemaradt jöhet következőkor. Az orvosok előszeretettel ajánlják mindenkinek a nevetést, mert jót tesz az egészségnek. Ez a program minden bizonnyal sok mosolyt csal az arcokra. A mosoly és a jó hangulat mindenképp biztosított.

A rendezvény lehetőségét a Kézdivásárhely Önkormányzata, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Özlem Üner és Balázs Attila