Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete - Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

» Jótékonysági kiállítás

Jótékonysági kiállítás - 2011 Július 9-én délután 17 órától, a kézdivásárhelyi ASIMCOV gyűléstermében (a Moda üzlet fölött) kerül sor Kilyen Katalin akryll- és akvarell kiállításának megnyítója. A munkák eladásra kerülnek, a befolyó összeget jótékonyságra fordítják, a csernátoni és kézdivásárhelyi árva gyermekek megsegítésére. A kiállítás házigazdája és társszervezője, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete.FrissA kiállítás gondolatát, Kilyén Katalin kezdeményezte, aki Ausztriában él és akril meg akvarel képeit jótékonysági céllal akarta kiállítani. Felkeresett engem, hogy mi a véleményem lehetne-e a nőegyesület szervezésében egy ilyen jellegű kiállítást összehozni. Együtt döntöttünk úgy, hogy az eladott képek egész értékét a csernátoni gyermekjogvédelem segítésére, és a kézdivásárhelyi árvaház megajándékozására fordítjuk.A megnyítóra július 9-én került sor az ASIMCOV gyűléstermében, ahol zsúfolásig megtelt a terem. Még a folyósón is álltak, volt aki nem is fért be. Én nyítottam meg az ünnepélyt, bemutatva Kilyén Katalint,  képek alkotóját, aki Csernátonban született és jelenleg Amstetten, Ausztriában él.Ő pár éve kezdett festeni akrilt, kedvtelésből és az utóbbi időben akvarel képeket is fest. Most csodálatos színekben pompázó munkáit hozta Kézdivásárhelyre, az első egyéni kiállítására. Még Ausztriában vett részt három alkalommal csoportos  kiállításon.Dávid Imre tanár úr is méltatta az eseményt és meleg szavakkal emlékezett az osztályában járó hajdani szerény, jól tanuló, tehetséges diáklányra, Kilyén Katalinra, aki felnőttként is úgy bizonyít , -jelesre vizsgázik emberségből,- mint annak idején az iskola padjaiban. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai rövid műsora következett. Vendégfellépők voltak: Deszke Kriszta Beáta és Fejér Ameli Lilla a Bod Péter tanítóképző harmadéves diákjai, akik gitár kiséretében alkalomhoz illő dalaikkal emelték a kiállítás hangulatát.Kertész Andrea, Bagoly Anabella és Benkő Panna diáklányok, szép verseket szavaltak, majd  Héjja István tanár úr vezénylésével a nőegyesület dalkörének tagjai népdalcsokrot adtak elő.A nőszövetség tagjai süleményekkel kinálták a jelenlevőket.A képvásár megkezdődött, 12 darab kép ott kelt el a megnyítón és vasárnap még eladtunk hármat.A kiállítás még hónap végéig, július 31-ig, megtekinthető az ASIMCOV gyűléstermében, és ott lehet vásárolni még belőlük.  A nyítási program d.e.10-12 óráig, d.u. 16-18 óráig.A lényeg az, hogy elindult egy folyamat, amit folytatni fogunk, a jótékonysági céllal szervezett kiállítások.Kilyén Katalin megigérte, hogy még eljön festményeivel akár egy közös, vegyes kiállításra is, ahol képeivel együtt lehetnek majd kézimunkák, faragások, írott tojások és más jótékonycélra szánt munkák is.Ezuttal köszönjük meg mindenkinek, aki hozzájárult a kiállítás lebonyolításához és a helyet adó, ASIMCOV irodavezetője, Kerekes Adél által nyújtott segítséget.Fülöp Magdolna.A tárlat megtekinthető lesz július 15-ig.

2011 Július 9-én délután 17 órától, a kézdivásárhelyi ASIMCOV gyűléstermében (a Moda üzlet fölött) kerül sor Kilyen Katalin akryll- és akvarell kiállításának megnyítója. A munkák eladásra kerülnek, a befolyó összeget jótékonyságra fordítják, a csernátoni és kézdivásárhelyi árva gyermekek megsegítésére. A kiállítás házigazdája és társszervezője, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete.

Friss

A kiállítás gondolatát, Kilyén Katalin kezdeményezte, aki Ausztriában él és akril meg akvarel képeit jótékonysági céllal akarta kiállítani. Felkeresett engem, hogy mi a véleményem lehetne-e a nőegyesület szervezésében egy ilyen jellegű kiállítást összehozni. Együtt döntöttünk úgy, hogy az eladott képek egész értékét a csernátoni gyermekjogvédelem segítésére, és a kézdivásárhelyi árvaház megajándékozására fordítjuk.
A megnyítóra július 9-én került sor az ASIMCOV gyűléstermében, ahol zsúfolásig megtelt a terem. Még a folyósón is álltak, volt aki nem is fért be. Én nyítottam meg az ünnepélyt, bemutatva Kilyén Katalint,  képek alkotóját, aki Csernátonban született és jelenleg Amstetten, Ausztriában él.
Ő pár éve kezdett festeni akrilt, kedvtelésből és az utóbbi időben akvarel képeket is fest. Most csodálatos színekben pompázó munkáit hozta Kézdivásárhelyre, az első egyéni kiállítására. Még Ausztriában vett részt három alkalommal csoportos  kiállításon.
Dávid Imre tanár úr is méltatta az eseményt és meleg szavakkal emlékezett az osztályában járó hajdani szerény, jól tanuló, tehetséges diáklányra, Kilyén Katalinra, aki felnőttként is úgy bizonyít , -jelesre vizsgázik emberségből,- mint annak idején az iskola padjaiban.
A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai rövid műsora következett. Vendégfellépők voltak: Deszke Kriszta Beáta és Fejér Ameli Lilla a Bod Péter tanítóképző harmadéves diákjai, akik gitár kiséretében alkalomhoz illő dalaikkal emelték a kiállítás hangulatát.
Kertész Andrea, Bagoly Anabella és Benkő Panna diáklányok, szép verseket szavaltak, majd  Héjja István tanár úr vezénylésével a nőegyesület dalkörének tagjai népdalcsokrot adtak elő.
A nőszövetség tagjai süleményekkel kinálták a jelenlevőket.
A képvásár megkezdődött, 12 darab kép ott kelt el a megnyítón és vasárnap még eladtunk hármat.
A kiállítás még hónap végéig, július 31-ig, megtekinthető az ASIMCOV gyűléstermében, és ott lehet vásárolni még belőlük.  A nyítási program d.e.10-12 óráig, d.u. 16-18 óráig.
A lényeg az, hogy elindult egy folyamat, amit folytatni fogunk, a jótékonysági céllal szervezett kiállítások.
Kilyén Katalin megigérte, hogy még eljön festményeivel akár egy közös, vegyes kiállításra is, ahol képeivel együtt lehetnek majd kézimunkák, faragások, írott tojások és más jótékonycélra szánt munkák is.
Ezuttal köszönjük meg mindenkinek, aki hozzájárult a kiállítás lebonyolításához és a helyet adó, ASIMCOV irodavezetője, Kerekes Adél által nyújtott segítséget.

Fülöp Magdolna.

A tárlat megtekinthető lesz július 15-ig.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!