Tíz éve a környezetért, a mozgásért, a városért!

Napjainkban már ritka, ha azt olvassuk tíz szép és eredményes évet már maga mögött tud egy civil szervezet. Nem könnyű talpon maradni és teljesíteni a mai világban, s hónapról hónapra maradandót, innovatívat alkotni. Hogy mi a titka a sikernek?! A megoldás egyszerű, a kivitelezés már annál nehezebb. Szükséges egy lelkes, megbízható csapat, akik mindig készen állnak egy kihívásra, arra, hogy közös erővel egyesületük nevével fémjelezve létrehozzák a Nemere Útját, a Zöld Nap Sulit, tematikus táborokat szervezzenek, rendszeres programokat (Tavaszi Zöld Napok, Mozgó Délutánok, Béke Napja, amatőr asztalitenisz bajnokságok), vagy olyan eseményeket bonyolítsanak le, ami a közérdek céljait szolgálja. Mindez persze nem megy mozgatórugó nélkül, mert mindig kell egy személy, aki a csapat lelke. A mozgatórugó ebben az esetben az egyesület elnöke Ráduly Attila, aki nagy lendülettel irányítja a lelkes csapatot. De a több tucat önkéntes mellett oroszlánrészt vállal a szervezet titkára Szabó Attila, projektmenedzsere Derzsi Katalin és alelnöke Bíró Levente is akik már több éve töretlen lelkesedéssel tesznek, ahogy Ők mondják a „zöld napért”!

Szeptember 5-én tartotta és ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Vigadó Művelődési Házban mintegy nyolcvan egykori és jelenlegi önkéntes, valamint támogató, kül- és belföldi partner jelenlétében. Azért választották a jubileum megünneplésére ezt a helyszínt, mert 2009-ben itt mutatta be az első sikeres akcióját az egyesület. A születésnapi eseményen Ráduly Attila egyesületi elnök vetített képes előadás keretében mutatta be az egyesület tíz évének legfontosabb eseményeit, az érdeklődők betekintést nyerhettek az egyesület munkájába, tevékenységeibe, megismerhették eddigi eredményeiket és céljaikat. Köszönetet mondott a tagságnak az áldozatos, önzetlen munkájáért, s megköszönte a támogatók és segítő pártoló tagok töretlen bizalmát. "Tíz év egy mérföldkő, egy közös siker, ami nem jött volna létre a közös munkánk nélkül, s ez által azok az eredményeink sem, melyekre méltán vagyunk büszkék. Az elmúlt tíz évben, olyan meghatározó szervezetté váltunk, mely szervezet nélkül ma már szegényebbek lennének a céhes város mindennapjai." - zárta a beszédét. Ezt követően Derzsi Katalin mutatta be a szervezet első, házigazdaként lebonyolított nemzetközi ifjúsági cseréjét, a Re-style-t is, amelyre október első felében kerül sor. Egy videó összeállítással elevenítették fel a tagok az együtt megélt, tíz évet, melyben az események felvillanása során mindenki magára ismerhetett. A jubileumi eseményen Varga Andrea és Bagyinka Ágota mellett „zöld” gondolatokkal tűzdelt zenés összeállítással köszöntötték a jubiláló civil szervezetet a Bod Péter Tanítóképző (Béres Erika, Cseh Barnabás, Czirják Lea, Kicsi Kincső-Kriszta, Pálkó Bernát, Ráduly Roland) és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum tanulói.

Meglepetésként az eseményen jelen levő Bakk-Vitális Mária Kinga, a New Fashion és Zarah Moden cég vezérigazgatója háromezer lej értékű pénzutalvánnyal, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete pedig egy festett tányérral ajándékozta meg az egyesületet. Az ünnepség zárásaként a résztvevők mézes pogácsával térhettek haza. A rendezvényen készült fotókat megtekinthetik itt.

Fotó: Hölczer Bernadett és Salome Pirtskhelava