Hat határozattervezetet tárgyaltak a városatyák a július 16-i soros tanácsülésen, mely Balázs Attila elnökletével zajlott.

A határozattervezetek megbeszélése előtt Bokor Tibor polgármester két módosításra kérte a helyi tanácsot. Először is a sporthorgászokról szóló napirendi pontot határozatlan időre, másodszor az Ipari Parkról készült határozattervezetet halasszák a következő tanácsülésre. Mindkettő esetében változások történtek. A helyi tanács tagjai megszavazták a két határozattervezet elhalasztását.

Első pontban város költségvetésének módosítását szavazták meg, mely a bejövő szponzorok támogatása következtében 105.000 lejjel növekedett. Ezáltal a városi könyvtár tetőjének felújítása mellett az épületet is be tudják fejezni, illetve a Nagy Mózes és Gábor Áron tanintézményeknek is juttatnak a fennebb említett összegből.

A második napirendi pontban egy kisebb parcella faanyagának versenytárgyaláson történő értékesítéséről döntöttek.

Harmadik pontban az elfogadandó városzászlóról vitáztak az elöljárók, két szakember véleményét is kikérve a témában. Dimény Attila múzeumigazgató üzenetét a polgármester úr továbbította: ragaszkodjunka a II. világháború előtti zászlónkhoz, viszont hagyjuk ki a székely szimbólumokat. Vetró András szobrászművész szerint a szavazásra bocsátott zászlók közül a 2-es variáns a helyes választás (lásd a 4 variánst a kezdi.ro honlapon). Hegedűs Ferenc tanácsos úr felszólalásában a székely szimbólumok hanyagolását, míg Kelemen András tanácsos úr azok meghagyását javasolta. Balázs Attila tanácsos úr egy ötödik variánssal is készült, azonban ezt a tanácsosok nem fogadták el. Végül a helyi tanács a 2-es változatot szavazta meg, amely mind a címert, mind a székely szimbólumokat tartalmazza.

A gyűlés végén, a különfélék pontban a tanácsosok felszólalásaikban a közterületek átnevezését, kamerák felszerelését, további padok kihelyezését javasolták. A Hatvannégy Vármegye kérését, miszerint a Millenium parkot nevezzék át Wass Albert parkká, nem találták elfogadhatónak. A polgármester javaslatát helyeselték, miszerint egy, a városban található névtelen utcát nevezzenek el az íróról. Ezt határozattervezetben fogják megfogalmazni Balázs Attila és Ilyés Botond EMNP-s tanácsosok. Bokor Tibor polgármester elmonda, a UPC-el folytatott tárgyalásai során elérte, hogy a városi önkormányzat által megvásárolt modern kamerákat a cég ingyen felszerelteti, illetve ingyenes rendszerhasználatot biztosít a további rongálások elkerülése érdekében.