Zöld Nap Egyesület

» Karácsonyra készülődtek

Karácsonyra készülődtek - Közelednek az Ünnepek. Az utóbbi időben ezt a kijelentést egyre többen kapcsolják a hihetetlen mértékű fogyasztáshoz és pazarláshoz.Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy az Ünnepek alatt is környezettudatosak legyünk. December első hétvégéjén a céhes városban a Zöld Nap Egyesület szervezésében második alkalommal került sor a Zöld Karácsony rendezvényre.A szombati és a vasárnapi program olyan gyerekek számára szólt, akik szeretnek kézműves tevékenységen részt venni. A rendezvény célja volt az is, hogy a résztvevők megismerjék a zöld karácsony megvalósítása nem csupán a környezetünk védelmét biztosítja, de ez a legsikkesebb mód a karácsonyi ünnepek leforgatásához!A szülõkre is gondoltak a szervezők, nekik szólt szombat délután 17 órától szervezett vetített-képes előadás, melyben a fogyasztói társadalom visszafordíthatatlan kártékony hatásait mutatta be Bandi Zsolt környezetmérnök.A mintegy hatvan résztvevõnek a Zöld Nap Egyesület két EVS önkéntese Gayane Asatryan és Ieva Brikmane segítettek a szervezet tagjaival együtt. A tolmács szerepét pedig Derzsi Eszter töltötte be. A hulladékokból készült termékeket a jelenlévők hazavihették, megmutatva a család többi tagjának is, hogyan lehet például egy WC- papír gurigából karácsonyi díszt készíteni. Az elkészítés rendkívül egyszerű, a gurigákat kissé ki kellett lapítani, majd egyforma csíkokra vágni. Ezután jöhetett a kirakós, a leggyorsabban ragasztópisztoly használatával haladtak, mert szinte azonnal megkötött.A legtöbb résztvevõ a Turóczi Mózes gimnáziumból érkezett, Salamon Ferenc magyar szakos tanár kiséretével.A rendezvény jövőre is megszervezésre kerül.A szervezők köszönik a Communitas Alapítvány és a Fiatalok Lendületben program támogatását.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Gayane Asatryan

Közelednek az Ünnepek. Az utóbbi időben ezt a kijelentést egyre többen kapcsolják a hihetetlen mértékű fogyasztáshoz és pazarláshoz.
Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy az Ünnepek alatt is környezettudatosak legyünk. December első hétvégéjén a céhes városban a Zöld Nap Egyesület szervezésében második alkalommal került sor a Zöld Karácsony rendezvényre.
A szombati és a vasárnapi program olyan gyerekek számára szólt, akik szeretnek kézműves tevékenységen részt venni. A rendezvény célja volt az is, hogy a résztvevők megismerjék a zöld karácsony megvalósítása nem csupán a környezetünk védelmét biztosítja, de ez a legsikkesebb mód a karácsonyi ünnepek leforgatásához!

A szülõkre is gondoltak a szervezők, nekik szólt szombat délután 17 órától szervezett vetített-képes előadás, melyben a fogyasztói társadalom visszafordíthatatlan kártékony hatásait mutatta be Bandi Zsolt környezetmérnök.

A mintegy hatvan résztvevõnek a Zöld Nap Egyesület két EVS önkéntese Gayane Asatryan és Ieva Brikmane segítettek a szervezet tagjaival együtt. A tolmács szerepét pedig Derzsi Eszter töltötte be. A hulladékokból készült termékeket a jelenlévők hazavihették, megmutatva a család többi tagjának is, hogyan lehet például egy WC- papír gurigából karácsonyi díszt készíteni. Az elkészítés rendkívül egyszerű, a gurigákat kissé ki kellett lapítani, majd egyforma csíkokra vágni. Ezután jöhetett a kirakós, a leggyorsabban ragasztópisztoly használatával haladtak, mert szinte azonnal megkötött.

A legtöbb résztvevõ a Turóczi Mózes gimnáziumból érkezett, Salamon Ferenc magyar szakos tanár kiséretével.
A rendezvény jövőre is megszervezésre kerül.

A szervezők köszönik a Communitas Alapítvány és a Fiatalok Lendületben program támogatását.
Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gayane Asatryan

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!