A Zöld Nap Egyesület aktivistái az Iskola másként című országos rendezvény keretén belül pénteken a karatnai Gimnáziumba kaptak meghívást, ahol Melissa Öller osztrák EVS önkéntes tartotta a foglalkozásokat a jelenlévők számára.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán.

A 2012-ben indult Iskola másként program célja, hogy a tanulók érdekes, kötetlen tevékenységekben vegyenek részt. A péntek reggeli tevékenységet Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke nyitotta meg, aki az egyesületről beszélt a kíváncsi gyerekeknek. Ezt követően pedig Melissa ismertette az itteni munkásságát, a jelenlévők által megfogalmazott kérdésekre válaszolva. A nap során a torjai diákok több kisebb angol és német nyelvű ismerkedő játékot próbálhattak ki. Egy rövid szünet után, Melissa Ausztriáról tartott egy vetített képes bemutatót a gyerekeknek. Örvendetes volt látni és hallani, hogy a gyerekek már jó néhány információt tudtak az osztrák nemzetről. Az időjárás megfelelő volt, így számos tevékenységet a szabadba bonyolíthattak le. Az esemény záró akkordjaként egy kvízt készített Melissa, hogy felmérje, mi az ami megmaradt az elmondottakból a gyerekeknek. Az értékelő előtt a legtöbb pontszámot begyűjtött csapat egy kis ajándékot kapott.

Bár sokan úgy vélik, hogy a másfajta tanulás, a lazább hangulatú, gyakorlatias ismeretszerzés nem bír akkora hatással, mégis összegezvén a tevékenységek színes kínálatát, látván a nevető gyerekeket, amint nagy érdeklődéssel kapcsolódtak be különböző tevékenységekbe, levonhatjuk a következtetést, hogy nem volt haszontalan ez a nap. Valóban más volt az iskola ezekben a napokban!