Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Kerekasztal beszélgetés Kézdivásárhely

Kerekasztal beszélgetés Kézdivásárhely - A Civilek Háromszékért Szövetség évek óta részt vesz a Zöld Nap Egyesület által évi egyszeri alkalommal szervezett Tavaszi Zöld Napokon.Az idén az elmúlt évektől eltérően kerekasztal beszélgetést tartottunk Kézdivásárhelyen, civil szféra és média tematikával.Az eseményen jelen voltak civil szervezeti képviselők, pontosabban és név szerint: Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, Pro Pectus Egyesület, a kézdivásérhelyi EMI-től is jelen voltak a fiatal önkéntesek és Zöld Nap Egyesület képviselői.A helyi média részéről jelen voltak a Székely Hírmondó, Profi Rádió, Siculus Rádió és Polyp TV képviselői.A kerekasztal beszélgetést a szövetség programvezetője vezette le, a több mint 2 órás esemény sikeres és főként tanulságos volt. Sikerült tiszta és konkrét képet kaptunk arról, hogy civil szervezeti szinten hol vannak a hiányosságok, pár példát felsorolok: nem mindenkinek van kinevezve sajtó felelőse, rendezvényeken nehéz kapni olyan személy aki vállal TV vagy rádiós interjút, sok esetben későre kapja meg a sajtó az események anyagait, az évente ismétlődő eseményeken kevés az új bevonása stb. A megoldásra összpontosítva már konkrét tervek születtek. A kerekasztal beszélgetés végéig sikerült mindkét félnek megbeszélnie a felmerülő problémákat/kérdéseket, ezzel is erősítve a civil szféra és média kapcsolatát Kézdiszéken.Összegzésként elmondható, hogy a helyi médiával való kapcsolatuk a civil szervezeteknek jó, de ez sajnos nem igazán mondható el a román médiáról, ezen még dolgozni kell.A kerekasztal beszélgetést egy interjú zárta a Polyp Tv-nek, melyet a szövetség programvezetője adott.Ajánlom figyelmükbe a Székely Kurázsi 3. oldalán olvasható Walter Willmann cikket a civil szféra és média tematikával: http://www.civek.ro//_afm/uploaded/kurazsi_marcius%20(1).pdf .Opra Zsófia-SzendeProgramvezető 

A Civilek Háromszékért Szövetség évek óta részt vesz a Zöld Nap Egyesület által évi egyszeri alkalommal szervezett Tavaszi Zöld Napokon.
Az idén az elmúlt évektől eltérően kerekasztal beszélgetést tartottunk Kézdivásárhelyen, civil szféra és média tematikával.

Az eseményen jelen voltak civil szervezeti képviselők, pontosabban és név szerint: Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, Pro Pectus Egyesület, a kézdivásérhelyi EMI-től is jelen voltak a fiatal önkéntesek és Zöld Nap Egyesület képviselői.
A helyi média részéről jelen voltak a Székely Hírmondó, Profi Rádió, Siculus Rádió és Polyp TV képviselői.

A kerekasztal beszélgetést a szövetség programvezetője vezette le, a több mint 2 órás esemény sikeres és főként tanulságos volt. 
Sikerült tiszta és konkrét képet kaptunk arról, hogy civil szervezeti szinten hol vannak a hiányosságok, pár példát felsorolok: nem mindenkinek van kinevezve sajtó felelőse, rendezvényeken nehéz kapni olyan személy aki vállal TV vagy rádiós interjút, sok esetben későre kapja meg a sajtó az események anyagait, az évente ismétlődő eseményeken kevés az új bevonása stb. A megoldásra összpontosítva már konkrét tervek születtek. A kerekasztal beszélgetés végéig sikerült mindkét félnek megbeszélnie a felmerülő problémákat/kérdéseket, ezzel is erősítve a civil szféra és média kapcsolatát Kézdiszéken.
Összegzésként elmondható, hogy a helyi médiával való kapcsolatuk a civil szervezeteknek jó, de ez sajnos nem igazán mondható el a román médiáról, ezen még dolgozni kell.

A kerekasztal beszélgetést egy interjú zárta a Polyp Tv-nek, melyet a szövetség programvezetője adott.

Ajánlom figyelmükbe a Székely Kurázsi 3. oldalán olvasható Walter Willmann cikket a civil szféra és média tematikával: 
http://www.civek.ro//_afm/uploaded/kurazsi_marcius%20(1).pdf .

Opra Zsófia-Szende
Programvezető 

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!