Zöld Nap egyesület - Tavaszi Zöld Napok hetedszer - 2016 április 15 és 17 között

Tavaszi Zöld Napok hetedszer - 2016 április 15 és 17 között

» Kerékpároztak a család és egészség hete alkalmával

Kerékpároztak a család és egészség hete alkalmával - 2013. szeptember 7-én a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda a család és egészség hete alkalmából biciklitúrát szervezett a Nemere Útján.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.A megmozdulás alkalmával a 35 fős lelkes csapat C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Kézdiszentlélek fele tekert ahonnan a tetőn álló 13. századi római katolikus Szent István-kápolnához tartott, utána Kézdiszentkereszten a többszörösen kitûntett és már a 19 században is palackozott borvízzel tölthették meg a kulacsukat a bringások, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek. Majd Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás és Lemhény érintésével tartottak egy nagyobb pihenőt. A bringázok a Manna Központban egészséges család címmel egy előadáson vehettek részt, melyet Kocsis Virág és Kocsis Zoltán tartott. Ugyanitt került sor az ebédre és különböző szabadidős tevékenységekre is. A túrázó csapat Bereck, Kézdimartonos, Ozsdola, Sárfalva és Oroszfalu érintésével zárták a bringázást.A zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai az érintett településeken kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Ozsdolán is, ahol Kelemen Zsolt önkéntesünk pánkóval és házi szörppel várta a túrázókat. Amit ezúton is köszönnek a bringázok. A túra legfiatalabb résztvevője a 7 éves Lőrincz Ákos volt, aki előszeretettel tekerte végig a 61 km-es távot.Támogató: Manna csoport, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és a Fiatalok Lendületben programSzerző: Ráduly AttilaFotó: Gema Puerma Castillo

2013. szeptember 7-én a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda a család és egészség hete alkalmából biciklitúrát szervezett a Nemere Útján.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A megmozdulás alkalmával a 35 fős lelkes csapat C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Kézdiszentlélek fele tekert ahonnan a tetőn álló 13. századi római katolikus Szent István-kápolnához tartott, utána Kézdiszentkereszten a többszörösen kitûntett és már a 19 században is palackozott borvízzel tölthették meg a kulacsukat a bringások, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek. Majd Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás és Lemhény érintésével tartottak egy nagyobb pihenőt. A bringázok a Manna Központban egészséges család címmel egy előadáson vehettek részt, melyet Kocsis Virág és Kocsis Zoltán tartott. Ugyanitt került sor az ebédre és különböző szabadidős tevékenységekre is. A túrázó csapat Bereck, Kézdimartonos, Ozsdola, Sárfalva és Oroszfalu érintésével zárták a bringázást.

A zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai az érintett településeken kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Ozsdolán is, ahol Kelemen Zsolt önkéntesünk pánkóval és házi szörppel várta a túrázókat. Amit ezúton is köszönnek a bringázok. A túra legfiatalabb résztvevője a 7 éves Lőrincz Ákos volt, aki előszeretettel tekerte végig a 61 km-es távot.

Támogató: Manna csoport, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és a Fiatalok Lendületben program

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gema Puerma Castillo

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Zöld Nap Egyesület

Zöld Nap Egyesület

Utolsó frissítés: 2018-10-05 07:08:07

A Zöld Nap Egyesület környezetvédelmi, szakmai-tudományos szervezet, amely 2009 nyarán jött létre. Egyesületünk csapata ökológusokból, gazdasági szakemberekből, képzőművészekből áll, de vannak köztünk pedagógusok, mérnökök és szociológusok is. Különbözőségünk tudatában szövetkeztünk egy vallástól, politikai nézettől független cél érdekében, egy harcban, amit mindnyájan, közösen kell, megvívjunk. Működésünk óta több mint 400 eseményt tudhatunk magunk mögött. Nincs alárendelve semmilyen más jogi személynek, működése demokratikus elvek alapján történik.

Az egyesület célja

A környezettudatos gondolkodás terjesztése. Annak tudatosítása a háromszéki társadalomban, hogy az ökológiai és a társadalmi problémák kölcsönhatásban állnak egymással. Annak hangsúlyozása, hogy az ökológiai értékek védelme nem csak a hagyományos környezetvédelemmel, hanem a társadalmi berendezkedéssel is kapcsolatban áll.
A háromszéki civil öntudat építése. Annak tudatosítása a székelyföldi társadalomban.

Cím:

Utca: 33-as udvartér / 1. szám

Irányítószám: 525400 / Kézdivásárhely - Targu-Secuiesc

Helyek:

Nyitva tartás - Órarend:

 • Hétfő:
 • 00:00 - 00:00
 • Kedd:
 • 00:00 - 00:00
 • Szerda:
 • 00:00 - 00:00
 • Csütörtök:
 • 00:00 - 00:00
 • Péntek:
 • 00:00 - 00:00
 • Szombat:
 • 00:00 - 00:00
 • Vasárnap:
 • Zárva

» Hírfolyam