Zöld Nap Egyesület

» Kerékpárral a Nemere Útján

Kerékpárral a Nemere Útján - Augusztus 18.-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület sokadik alkalommal szervezett biciklitúrát Kézdivásárhelyről a Nemere Útján.A bringázok a következő volt útvonal érintették: Kézdivásárhely - Szentkatolna - Hatolyka - Kézimartonfalva - Kézdimárkosfalva - Lécfalva - Cófalva - Orbaitelek - Szörcse - Székelytamásfalva - Székelypetőfalva - Imecsfalva - Szentkatolna - Kézdivásárhely.A Nemere Útja elnevezésű zöld útvonalat azzal a céllal hozták létre, hogy az arra járó bepillantást nyerjen a vidék különleges természeti és kulturális adottságaiba, hagyományaiba, mindezt a természet közvetlen közelségében.Ezen a természeti és kulturális adottságokban gazdag vidéken tekert a régiót megismerni-, biciklizni vágyó 22 fős lelkes csapat. A csapat legkisebb tagja a hét és fél éves Gyenge Ákos volt, aki felnőtteket meghazudtoló kitartással vígan tekerte végig az útvonalat.A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat és - ahol lehetőségük volt - borvízet kóstoltak.Így történt ez Székelytamásfalván is, ahol Ambrus Attila helyi tanácsos kalauzolásával a csapat megtekintette a Háromszéken egyedülálló, empire stílusú Thury-Bányai kastélyt. Ezt kővetően az 1992-óta csordogáló forrás vizével oltották szomjukat a túrázók, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek.A jelzéseket követve az útvonalon haladva a céhes városban zárult a 60 km-es túra.Szerző: Molnár SzendeFotó: Szabó Attila

Augusztus 18.-án a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület sokadik alkalommal szervezett biciklitúrát Kézdivásárhelyről a Nemere Útján.
A bringázok a következő volt útvonal érintették: Kézdivásárhely - Szentkatolna - Hatolyka - Kézimartonfalva - Kézdimárkosfalva - Lécfalva - Cófalva - Orbaitelek - Szörcse - Székelytamásfalva - Székelypetőfalva - Imecsfalva - Szentkatolna - Kézdivásárhely.
A Nemere Útja elnevezésű zöld útvonalat azzal a céllal hozták létre, hogy az arra járó bepillantást nyerjen a vidék különleges természeti és kulturális adottságaiba, hagyományaiba, mindezt a természet közvetlen közelségében.
Ezen a természeti és kulturális adottságokban gazdag vidéken tekert a régiót megismerni-, biciklizni vágyó 22 fős lelkes csapat. A csapat legkisebb tagja a hét és fél éves Gyenge Ákos volt, aki felnőtteket meghazudtoló kitartással vígan tekerte végig az útvonalat.
A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat és - ahol lehetőségük volt - borvízet kóstoltak.
Így történt ez Székelytamásfalván is, ahol Ambrus Attila helyi tanácsos kalauzolásával a csapat megtekintette a Háromszéken egyedülálló, empire stílusú Thury-Bányai kastélyt. Ezt kővetően az 1992-óta csordogáló forrás vizével oltották szomjukat a túrázók, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek.
A jelzéseket követve az útvonalon haladva a céhes városban zárult a 60 km-es túra.

Szerző: Molnár Szende
Fotó: Szabó Attila

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!