2017 október 16-tól lehet igényelni és leadni a kéréseket fűtéstámogatásra, a Közönségkapcsolati Iroda órarendje szerint. Fűtéstámogatásra jogosultak azon családok, akiknek az egy főre eső jövedelme nem haladja meg a 615 lejt és nem képezi tulajdonukat a mellékelt listán felsorolt javak egyike sem!

=======

Kizáró jellegű, vagyis az igénylő nem kap támogatást, ha 10 évnél fiatalabb személygépkocsi vagy motorkerékpár, vagy egynél több 10 évesnél idősebb személygépkocsi vagy motorkerékpár, haszongépjármű, tehergépjármű, utánfutó, autóbusz, mikrobusz, lakókocsi van a tulajdonában. A jogszabály kitér a mezőgazdasági gépekre is. Traktor, arató-cséplő gép, olajprés, malom szerepel a jegyzékben, továbbá fafeldolgozó gépek és 3000 lejnél nagyobb összegű banki betét tulajdonosa sem kaphat támogatást.

Aki 1000 négyzetméternél nagyobb belterülettel rendelkezik a város területén, illetve 2000 négyzetméternél nagyobb belterülete van falun, az sem jogosult a fűtéstámogatásra.

=======

A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges iratok:
- típuskérés
- a kérvényező, valamint a családtagok személyazonossági igazolványának másolata, illetve keresztlevél másolat a 14 éven aluli gyerekek esetében
- a lakás tulajdonjogát igazoló akták (adásvételi szerződés, érvényes bérleti szerződés, stb.)
- az utolsó gázszámla másolata (gázzal történő fűtés esetén)
- az utolsó villanyszámla másolata (elektromos árammal történő fűtés esetén)
- jövedelmi igazolás (fizetésigazolás, nyugdíjszelvény, saját felelősségre adott nyilatkozat, stb.)
- gépjármű tulajdonosok esetében törzskönyv vagy forgalmi engedély másolata

A kérvényezőnek a típuskérésben nyilatkozott javakra vonatkozó adatait, a hivatal mezőgazdasági illetve az adó és illeték irodában előzetesen láttamoztatnia kell. Azok a személyek/családok, akik bérlakásban laknak, érvényes bérleti szerződés alapján igényelhetik a támogatást! Azon személyek ellen, akik hamis adatokat közölnek a család jövedelmére vagy a családtagok számára vonatkozóan, eljárás indítható a büntető törvénykönyv értelmében.

A kérések leadásának határideje 2017. november 17.