Készítsük az Úr útját is - advent-karácsonyváró összejövetel a hősökkel, kísérőikkel, segítőkkel

Örömteli szép volt ez az összejövetel is az ikafalvi közösségi házban, amikor a RÁD IS SZÜKSÉG VAN programsorozat résztvevői: a "hősök" (speciális igényekkel élők), kísérőik, segítők, munkatársak egy lelkes, hangulatos, advent-karácsonyváró együttlétet éltek át.

A tiszteletes úr, Bardócz Csaba szeretettel köszöntötte a jelenlevőket és tolmácsolta felesége, Bardócz Tímea programfelelős üdvözletét, ki 24 órás szolgálatban van pár hetes kisfiuk mellett. Lélekhez szóló áhítat következett (Máté 3/3): "Készítsétek az Úrnak az útját és egyengessétek meg az ő ösvényeit." És neki fogtunk a „készítésnek” és az „egyengetésnek”.

Bölöni Szakács Cecília egy érdekes fény-árnyék játékkal villanyozta fel a hangulatot. Hat csoportot alakított ki a népes csapatból és mindenik csapat ügyesen játszott a paraván mögött. Változatos produkciók születtek: angyaljárás, néptánc, jégrevü, gyermekjáték, vonatozás, pantomim.

Kézműves foglalkozás következett. Rengeteg színes kellék közül lehetett válogatni és készíteni adventi koszorút, karácsonyi díszeket, betlehemi csillagot. Gyönyörű, csodálatos munkák születtek.

Közben ment a vidám társalgás, éneklés. Szünetekben sonkás, szalámis szendvicset, finom süteményeket, teát, gyümölcsöt fogyasztottunk. Nagyon szép, estébe nyúló foglalkozás volt. Köszönjük. Úgy éreztük készítettük az Utat… A rendezvény megvalósulásáért köszönet illeti a Sepsiszentgyörgyi Keresztyén Diakóniát, Írisz házat, és segélyszervezeteit, a svájci Hekset és a Diakonia Austriat és az ikafalvi önkéntes csapatot.

Nagyoláh Ilona, nyugdíjas tanítónő