Zöld Nap Egyesület

» Két keréken a Nemere Útján

Két keréken a Nemere Útján - Szeptember 15-én reggel 9 órától a KSE kerékpárszakosztálya és a Zöld Nap Egyesület KSE-centenáriuma alkalmából biciklitúrát szervezett a Nemere Útján.A bringázok a következő útvonalat érintették: Kézdivásárhely - Kézdiszentlélek - Kézdiszentkereszt - Bélafalva - Kurtapatak - Esztelnek - Csomortán - Kézdialmás - Lemhény - Bereck - Kézdimartonos - Ozsdola - Kézdivásárhely.A Nemere Útja elnevezésű zöld útvonalat azzal a céllal hozták létre, hogy az arra járó bepillantást nyerjen a vidék különleges természeti és kulturális adottságaiba, hagyományaiba, mindezt a természet közvetlen közelségében.Háromszék csodálatos vidékén gurult két keréken a 16 fős lelkes csapat. A legfiatalabb résztvevő a három éves Pálházi Zalán volt, aki édesapja kerékpárján száguldotta végig az útvonalat. A csapat tagjai minden érintett településen pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat és - ahol lehetőségük volt - ásványvizet kóstoltak.Így történt ez Kézdiszentkereszten is, ahol a többszörösen kitüntetett és már a 19 században is palackozott borvízzel tölthették meg a kulacsukat a bringások, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek. A C jelzéseket követve az útvonalon haladva a céhes városban zárult a 54 km-es túra.A kézdivásárhelyi Önkormányzatnak köszönhetően a kerékpározók egy meleg ebédet fogyaszthattak el a sportcsarnok melletti téren.Partner: a kézdivásárhelyi SportirodaSzerző: Ráduly AttilaFotó: Ieva Brikmane

Szeptember 15-én reggel 9 órától a KSE kerékpárszakosztálya és a Zöld Nap Egyesület KSE-centenáriuma alkalmából biciklitúrát szervezett a Nemere Útján.

A bringázok a következő útvonalat érintették: Kézdivásárhely - Kézdiszentlélek - Kézdiszentkereszt - Bélafalva - Kurtapatak - Esztelnek - Csomortán - Kézdialmás - Lemhény - Bereck - Kézdimartonos - Ozsdola - Kézdivásárhely.
A Nemere Útja elnevezésű zöld útvonalat azzal a céllal hozták létre, hogy az arra járó bepillantást nyerjen a vidék különleges természeti és kulturális adottságaiba, hagyományaiba, mindezt a természet közvetlen közelségében.
Háromszék csodálatos vidékén gurult két keréken a 16 fős lelkes csapat. A legfiatalabb résztvevő a három éves Pálházi Zalán volt, aki édesapja kerékpárján száguldotta végig az útvonalat. A csapat tagjai minden érintett településen pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat és - ahol lehetőségük volt - ásványvizet kóstoltak.
Így történt ez Kézdiszentkereszten is, ahol a többszörösen kitüntetett és már a 19 században is palackozott borvízzel tölthették meg a kulacsukat a bringások, melyet most is előszeretettel használnak a helybeliek. A C jelzéseket követve az útvonalon haladva a céhes városban zárult a 54 km-es túra.
A kézdivásárhelyi Önkormányzatnak köszönhetően a kerékpározók egy meleg ebédet fogyaszthattak el a sportcsarnok melletti téren.

Partner: a kézdivásárhelyi Sportiroda
Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Ieva Brikmane

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!