December 15-17 között a Román Kosárlabda szövetség válogató versenyt szervezett a 2004-2005-ben született kosarasok számára. Az U16-os Román Válogatott készül a 2020 jövő július 17-26 között a boszniai Szarajevóban tartandó U16-os EU bajnokságra. Az országból több mint 30 kosaras lány kapott meghívót erre az akcióra, többek között a kézdivásárhelyi NMSK és KSE két fiatal tehetsége Kozmán Kriszta és Bara Németh Beáta. A kosaras lányokat a szövetségi edzők három napon át teszteltek, majd a legjobb 16 maradhatott egy 5 napos edzőtáborba. Mindkét tehetségünk sikerrel vette az akadályokat és bekerültek a legjobb 16 köze.

A 2004-ben született kézdivásárhelyi Kozmán Kriszta közel 10 éve kezdett el kosárlabdázni első edzője Cseh Krisztina volt. Krisztának korán már az első mérkőzésein kitűnt tehetsége, korát meghazudtoló a labdavezető technikája, kosár érzéke valamint tisztánlátása eddigi karrierje során az U10-es valamint U12 korosztály döntőjén többször nyert dobóversenyeket, volt All Star játékos. A legjobb egyéni teljesítménye a 2018-as U15-os országos döntőn volt Buziasban, mikor csapatával bronzérmet nyert és a torna MVP-je lett (legértékesebb játékos). Az idéntől a KSE felnőtt első ligás csapatában is sikeresen bemutatkozott.

A 2005-os berecki származású Bara Németh Beáta, egy kicsit későbben, négy éve kezdett el kosárlabdázni a KSE berecki csoportjában Minescu János irányításával. Először három éve a mangáliai U12-es OB tűnt ki korát meghazudtoló technikájával, lazaságával valamint léppattanóival, Bety a következő szezonban bekerült a kézdivásárhelyi NMSK csapatába ahol Farkas Alpár irányításával tovább csiszolta tehetségét, bronzeremet nyert a döntő tornán. Az idei szezontól a KSE felnőtt csapatába is beverekedte magát, a csapat és az országos mezőny legfiatalabb tagja lett alig 14 évesen. Az idén nyáron az U14-es válogatottal már részt vett egy nemzetközi tornán, ahol nagyszerűen teljesített és a válogatott egyik meghatározó egyénisége volt.

Sok sikert kívánunk nekik a következő csatákban!