Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Kétnyelvű táblákat ajándékoz az EMI és a HVIM Kézdivásárhelyen

Kétnyelvű táblákat ajándékoz az EMI és a HVIM Kézdivásárhelyen - Még Székelyföldön is ritka a magyar nyelvű tájékoztató kaputábla. A román feliratú táblákat helyezik ki a lakók, mert nem lehet kétnyelvű táblákat beszerezni. Kézdivásárhely nyelvi tájképének egységesítése céljából 800 kétnyelvű kaputábla (Parcare interzisă- Parkolni tilos, Câine rău- Harapós kutya) kerül kiosztásra a városban a magánházak lakói számára. Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) önkéntesei minden utcát bejárnak, tájékoztató levelet tesznek a postaládákba, majd bekopognak a lakókhoz és megajándékozzák őket a táblákkal.A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai pedig cégekhez látogatnak el, ahol felkérik a cégek vezetőit, hogy tartsák tiszteletben azt a tényt, hogy a vásárlóinak többsége magyar ajkú. Ennek érdekében a HVIM tagjai felkeresik a kézdivásárhelyi cégeket és különböző táblákat ajándékoznak, mint például órarend, fogyasztóvédelem információk, vészhelyzetben hívja a 112-őt, dohányozni tilos, női- illetve férfi illemhely, stb...A kétnyelvű kampányról november 29-én, csütörtökön 15 órától az EMNT kézdiszéki termében (Gábor Áron utca 13/2 szám alatt, a Siculus rádió szomszédságában) tartanak közös sajtótájékoztatót a HVIM és az EMI vezetői. Az EMI és a HVIM tagjai fontosnak tartják, hogy a magyar nyelvet széles körben, a mindennapi életben is állandóan használjuk.A lakók és cégvezetők a következő elérhetőségeken igényelhetnek kétnyelvű táblákat: a kezdiemi@yahoo.com és a szocs_csongor@yahoo.com címeken, vagy a 0766102454-es (EMI- Incze Johanna) és a 0742807137-es (HVIM- Szőcs Csongor) telefonszámokon.A www.nyelvijogok.ro oldalon nagyon sok felirat kétnyelvű változata megtalálható!EMI HírszolgálatHVIM Hírszolgálat

Még Székelyföldön is ritka a magyar nyelvű tájékoztató kaputábla. A román feliratú táblákat helyezik ki a lakók, mert nem lehet kétnyelvű táblákat beszerezni. Kézdivásárhely nyelvi tájképének egységesítése céljából 800 kétnyelvű kaputábla (Parcare interzisă- Parkolni tilos, Câine rău- Harapós kutya) kerül kiosztásra a városban a magánházak lakói számára. Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) önkéntesei minden utcát bejárnak, tájékoztató levelet tesznek a postaládákba, majd bekopognak a lakókhoz és megajándékozzák őket a táblákkal.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai pedig cégekhez látogatnak el, ahol felkérik a cégek vezetőit, hogy tartsák tiszteletben azt a tényt, hogy a vásárlóinak többsége magyar ajkú. Ennek érdekében a HVIM tagjai felkeresik a kézdivásárhelyi cégeket és különböző táblákat ajándékoznak, mint például órarend, fogyasztóvédelem információk, vészhelyzetben hívja a 112-őt, dohányozni tilos, női- illetve férfi illemhely, stb...
A kétnyelvű kampányról november 29-én, csütörtökön 15 órától az EMNT kézdiszéki termében (Gábor Áron utca 13/2 szám alatt, a Siculus rádió szomszédságában) tartanak közös sajtótájékoztatót a HVIM és az EMI vezetői. Az EMI és a HVIM tagjai fontosnak tartják, hogy a magyar nyelvet széles körben, a mindennapi életben is állandóan használjuk.
A lakók és cégvezetők a következő elérhetőségeken igényelhetnek kétnyelvű táblákat: a kezdiemi@yahoo.com és a szocs_csongor@yahoo.com címeken, vagy a 0766102454-es (EMI- Incze Johanna) és a 0742807137-es (HVIM- Szőcs Csongor) telefonszámokon.
A www.nyelvijogok.ro oldalon nagyon sok felirat kétnyelvű változata megtalálható!

EMI Hírszolgálat
HVIM Hírszolgálat

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!