Péntek délután nyolc csapat részvételével kezdetét vették a Kézdivásárhelyi Diáknapok. A szervezők 4 órára várták a benevezett csapatokat a regisztrációra, majd sor került a rendezvény hivatalos megnyitójára.

A megnyitón felszólalt Szöllősi Tamás a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet vezetője és egyben a rendezvény főszervezője, aki azt kívánta a fiataloknak, hogy érezzék jól magukat a rendezvényen, hiszen nekik és róluk szól. Hozzátette, hogy a szervezőcsapat keményen dolgozott azon, hogy olyan feladatokat, játékokat, tevékenységeket kínáljon a fiatalok számára, amelyek aktív kikapcsolódást segítik elő.

A megnyitó után a benevezett csapatok végigvonultak a Gábor Áron téren, csapataik nevét és különböző rigmusokat skandálva. A felvonulást a bemutatkozók követték, ahol minden csapat 2-3 percben kellet megmutassa magát, a produkciókat pedig zsűri pontozta. Este karaokében tehették próbára hangjukat az ifjak, végül pedig a város különböző pontjait körbejárva változatos feladatokat kellett végrehajtaniuk.

A következő három nap során a fiatalok számos színes programban vehetnek részt. Lesz többek között gyűjtögetés, táncmaraton, kvíz, foci, csapágyszekér verseny, slam poetry és bográcsfőzés, vasárnap este pedig a sZempöl zenekar koncertje zárja a Diáknapok 2016-os kiadását.

A kultúra, ügyesség és sport jegyében megszervezett tevékenységek célja, hogy felrázzák a város ifjúsági életét, alternatív szórakozási lehetőséget kínálva a város fiataljainak.

A Kézdivásárhely Diáknapok szervezője a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet. Partnerek: Vigadó Művelődésiház, Kézdivásárhely Önkormányzata, New Fashion és Zarah Moden, Liget, Babette, Toro Impex, Jazz Biztro, Hárit, Miért, Goldim KFT, Napa Mode, 34. számú Gábor Áron cserkészcsapat, Natu, Patru Constantin, Fejér László Ödön képviselő, Sógor Csaba és Winkler Gyula EP képviselők, Hunap, Designer.