Március 17-én "Let`s move"(Mozogjunk!) címmel a Zöld Nap Egyesület sajtótájékoztatót tartott a céhes városi Sportcsarnok előterében.

Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület facebook adatlapján!

A csütörtöki tájékoztatón Ráduly Attila projektkoordinátor mutatta be az elmúlt hetekben megkezdődött projektet. A Zöld Nap Egyesület negyedik EVS projektje a Let`s move nevet kapta, melynek célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre. A rendszeres mozgás három legfontosabb alappillére az elhatározás, a cselekvés és a kitartás. A színesebbnél színesebb rendezvények azok számára teremtenek alkalmat, akik még nem tették meg az első lépést. Fontosnak tartják, hogy a rendszeres mozgás mindenki életének a részévé váljon, ugyanis a sport az élet számos területén, például a túlsúly és a mozgásszervi problémák elkerülésében is sokat segít. A hagyományos kerékpáros tevékenységek mellett a projekt keretén belül nagyobb hangsúlyt fektetnek a Mozgó Délutánok rendezvénysorozatra, a szaladás (tájfutás, futóversenyek, 24 órás futás stb..) és az asztaliteniszezés népszerűsítésére is.
A változatos tevékenységek hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját; szívesen és gyakrabban űzik majd ezeket a sportágakat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek.
A több mint egy évig tartó projektben különös figyelmet fordítanak az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) és a különböző ifjúsági cserék által kínált lehetőségek népszerűsítésére. Ugyanakkor a projekt magába foglalja a Zöld Nap Egyesület által szervezett már hagyományosnak tűnő események lebonyolítását, a zöld nap sulik folytatását és a nemzeti estek szervezését is.
A tájékoztató keretén belül az egy éven át itt tartózkodó 24 esztendős spanyol Silvia Blanco Gonzalez és a 25 éves spanyol Enrique De Paz Miguel EVS önkéntesek is bemutatkoztak. A harmadik önkéntes az örmény Jenya Ohanyan áprilistól fog csatlakozni.

A projektet az Erasmus+, Európai Önkéntes Szolgálat pontja támogatja, melynek egyik főpartnere a helyi sportiroda akivel együtt e nemes céltól vezérelve szerveznek meg különböző eseményeket.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Derzsi Katalin