Kézdivásárhelyen jártak a Magyar Jégkorong Szövetség képviselői

Kézdivásárhelyre látogatott a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Such György és küldöttsége, valamint Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elnöke és munkatársai. A szakmai találkozó keretében megtekintették az átadás előtt álló műjégpályát, majd sajtótájékoztató keretében a kézdivásárhelyi jégkorong támogatásáról biztosították a városvezetőt. A jégkorong csapatok támogatása mellett új jégkorong-generáció kinevelését szorgalmazták, ennek apropóján indul el hamarosan a „Korioktató-program”.

Hétfőn Háromszékre látogatott a Magyar Jégkorong Szövetség küldöttsége, amely előbb Sepsiszentgyörgyön, majd Kézdivásárhelyen is megtekintette az utóbbi időben történt infrastrukturális beruházásokat, illetve szakmai és erkölcsi támogatásáról biztosította a helyi utánpótlás-nevelő klubok és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia működését.

Kézdivásárhelyen Bokor Tibor polgármester a korszerű, még átadás előtt álló műjégpálya épületében kalauzolta végig az illusztris vendégeket, kiemelve, hogy sajnálatos módon hiába van jég már egy hónapja a létesítményben, a tűzoltósági engedélyre még várni kell, emiatt nem lehet átadni rendeltetésének a pályát. Tánczos Barna úgy fogalmazott, eddig is kiválóan együttműködtek a helyi Bikák HC-vel, és továbbra is szakmai támogatásáról biztosította a céhes városbelieket. Megdicsérte az ittenre tervezett sulikori programot, amely az iskolai program keretében biztosít korcsolyaoktatást a gyerekeknek. Such György úgy fogalmazott, minden ilyen létesítménynek külön örülnek, mert ezáltal egy újabb város kerül fel a székelyföldi jégkorong térképére. Azt is elárulta, hogy egy olyan magyar jégpálya-építési program készül, amelyben a kézdivásárhelyihez hasonló, 5–600 ülőhelyes műjégcsarnokokat építenének. Céljuk, hogy olyan szakmai segítséget nyújtsanak a székelyföldi csapatoknak, amelynek köszönhetően növekszik az itteni bajnokságok színvonala és versenyképessége, ezáltal pedig biztosított lenne a folytonosság a jégkorongképzésben, az itteni fiatalok nem kellene elhagyják szülőföldjüket a fejlődés érdekében

http://www.kezdi.ro/sport/kezdivasarhelyen-jartak-a-magyar-jegkorong-szovetseg-kepviseloi/