A kézdivásárhelyi felnőtt és utánpótlás kosárlabda csapatai teljes gőzzel készülnek a 2016-2017-es Országos bajnokságokra, amelyek október 1-el kezdődnek el.

A felnőtt lány csapat, amelynek gerincét az U18-as lányok alkossák, már augusztus 17-én elkezdte a felkészülést az új idényre, aztán augusztus 22-25 között részt vett az Alexandria és Sepsiszentgyörgy ISK társaságában a Fashion Kupán, ahol második lett.
Szeptemberben folytatódott a fizikai felkészítő, egy kézdivásárhelyi és egy katrosai edző táborozással. A szerb edzővel, Ljubomir Kolareviccel sikerült szerződést hosszabbítani, így továbbra is ő vezényeli a csapatot, Farkas Alpár és Minescu Ioan segédletével.
A csapat továbbra is helyi és környékbeli játékosokra alapszik. Az idéntől három tehetséges gyergyószentmiklósi és egy csíkszeredai kosaras lány iskolát váltott és Kézdivásárhelyre költözöttöt, hogy a lehető legjobb körülmények között kamatoztathassák tehetségüket. Ők Czimbalmos Tímea, Csillag Dorottya Csiki Barbara valamint Incze Henrietta.
A csapat többi tagja Bartok Rita, Kovács Renáta, Csurulya Helga, Voloncs Orsolya, Biszak Boglárka, Kászoni Boglárka, Istók Anita, Rendy Hanna, Debreczi Iringó, Incze Henrietta es Fejér Anett.
A kisebb korosztályok szeptembertől kapcsolódtak be a felkészülésbe. Az U13-as fiúk szeptember 5-től vonultak edzőtáborba, majd részt vettek egy nemzetközi barátságos tornán a Székelyudvarhely melletti Bögözön.
Elkészült az új edzés program is, így minden osztályban szeptember 14-től teljes gőzzel beindult a munka. Az edzések a Sportcsarnokban valamint a Turóczi Mózes ISK tornatermében zajlanak.

Az NMSK valamint KSE színeiben a következő korosztályokban indítunk csapatokat. Országos Bajnokságokon U10, U12 (fiú és lány), U13 (fiú), U14 (lány), U16 (fiú), U18 és felnőtt női Liga. A többi korosztályban a Székely NB kiírásain fogunk versenyezni.
A környező falvakon is indítottunk szatellit" csapatokat az U12-es U10-es fiú es lány korosztályokban, így Bereckben Minescu Ioan, Ozsdolán Csutak András, Gelencén Molnár Noémi es Kovászán Gazda Szilárd tanítja a gyerekeket a kosárlabdázás alapjaira. Ők a Székely NB kiírásain fognak játszani.

A RKSZ a hét elején kiírta az OB-ok alap szakaszának verseny naptárát, így az első körben csapataink a következő ellenfelekkel mérkőznek meg az őszön:
-U18 lányok: Brassó CSU, Sepsiszentgyörgy ISK, Tirgoviste Phoenix, Tirgoviste ISK
-U16 fiúk: Unirea Iasi 1, Unirea Iasi 2, Cuza sport Braila, Phoenix Galati
-U14 lányok: Nagyszalonta Teodor Nes, Temesvár Bega, Nagybánya Roth, Kolozsvár For You, Arad Glória.
-U13-as fiú csapaté pedig a Gyergyószentmiklós ISK, Csíkszereda VSK és három marosvásárhelyi csapat, az SPL, Galdiusz, valamint a Lucky Dragons.

A felnőtt női Liga 1 valószínű novemberben indul és az idén is kötelező lesz a Nemzeti ligás csapatoknak, hogy induljanak egy-egy csapattal a második vonalban is.
Az idei szezonban van két merészebb objektívunk is, az U18-as lány OB-on szeretnénk az országos döntőre kijutni és éremért játszani, a felnőtt női mezőnyben a cél a Nemzeti Ligába való feljutás.

Kosárlabda csapataink támogatói 2016-ban:
New Fashion, Zahah Modem Rt, a Kézdivásárhely és Kovásza megyei tanácsok, valamint Garo, UPS Distribution, Hargita Gyöngye, Secuiana, Axill, Lenart Optika, AMC, Drg, Visionaria, Nexxon, Berecki Kozbirtokossag, Hell-Com, Dsigner magáncégek.
Köszönettel tartozunk mindannyijuknak!