Zöld Nap Egyesület

» Kézdivásárhelyiek a békéért

Kézdivásárhelyiek a békéért - Több mint ötven gyerek, fiatal és felnõtt vett részt szeptember 21-én a Zöld Nap Egyesület felhívására azon a happeningen, amelynek célja, hogy az erõszakmentességért kampányoljon.A zöldek immár negyedik alkalommal csatlakoztak a Nemzetközi Béke Naphoz. Az esõs idõnek köszönhetõen a kézdivásárhelyi Sinkovits stadion helyett a sportcsarnokban alakították ki a béke nemzetközi szimbólumát. A minden évben megszervézsre kerülõ happeninget Ráduly Attila szervezõ nyitotta meg ismertetve a jelenlévõkkel a rendezvény célját és a béke fontosságát.A megmozduláson felolvasásra került György Andrea a Zöld Nap Egyesület tagja által, Ban Ki Mun ENSZ fõtitkár erre a napra írt üzenete magyar és román nyelven. Záró mozzanatként Kovács Tímea zabolai önkéntes szavalása emelte az esemény színvonalát. A happening után a sportmotel társalgójában Raff Róbert református lelkipásztor: 'A világvége jelei (Háborúk, fegyverek és ökológiai válság)' elõadását teltház elõtt hallgatták meg a résztvevõk.A szervezõk ismertették, hogy a rendezvény jövõben is megszervezésre kerül, akkor egy felhívást fognak közzétenni amelyben az érdeklõdõk megírják hogyan szeretnétek megünnepelni a béke világnapját, mit tesznek az év során, hogy elõsegítsétek a békét és az erõszakmentességet!A legtöbb érdeklõdõ a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes iskolából és a Nõk Egyesületébõl került ki.A szervezõk köszönik a kézdivásárhelyi önkormányzat és a kézdivásárhelyi sportiroda támogatását.Szerzõ: Ráduly AttilaFotó: Ieva Brikmane

Több mint ötven gyerek, fiatal és felnõtt vett részt szeptember 21-én a Zöld Nap Egyesület felhívására azon a happeningen, amelynek célja, hogy az erõszakmentességért kampányoljon.

A zöldek immár negyedik alkalommal csatlakoztak a Nemzetközi Béke Naphoz. Az esõs idõnek köszönhetõen a kézdivásárhelyi Sinkovits stadion helyett a sportcsarnokban alakították ki a béke nemzetközi szimbólumát. A minden évben megszervézsre kerülõ happeninget Ráduly Attila szervezõ nyitotta meg ismertetve a jelenlévõkkel a rendezvény célját és a béke fontosságát.
A megmozduláson felolvasásra került György Andrea a Zöld Nap Egyesület tagja által, Ban Ki Mun ENSZ fõtitkár erre a napra írt üzenete magyar és román nyelven. Záró mozzanatként Kovács Tímea zabolai önkéntes szavalása emelte az esemény színvonalát. A happening után a sportmotel társalgójában Raff Róbert református lelkipásztor: "A világvége jelei (Háborúk, fegyverek és ökológiai válság)" elõadását teltház elõtt hallgatták meg a résztvevõk.
A szervezõk ismertették, hogy a rendezvény jövõben is megszervezésre kerül, akkor egy felhívást fognak közzétenni amelyben az érdeklõdõk megírják hogyan szeretnétek megünnepelni a béke világnapját, mit tesznek az év során, hogy elõsegítsétek a békét és az erõszakmentességet!
A legtöbb érdeklõdõ a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes iskolából és a Nõk Egyesületébõl került ki.
A szervezõk köszönik a kézdivásárhelyi önkormányzat és a kézdivásárhelyi sportiroda támogatását.

Szerzõ: Ráduly Attila
Fotó: Ieva Brikmane

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!