Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Turisztikai Információs Irodával első alkalommal nevezett be a Sepsiszentgyörgyön megrendezett borvizes palacsintasütő versenyre. Ők voltak az egyetlen fiúcsapat a vetélkedőben, s ha már így alakult akkor a mércét is magasra tették: egy spanyol recept szerint dolgoztak amit Gema Puerma Castillo volt EVS önkéntestől tanultak el. A rendezvényen készült fotókat megtekinthetik itt.

Az október elsején megrendezett eseményen tizenkét csapat méretkezett meg finomabbnál finomabb borvizes palacsintával. A túlnyomó részt háromszéki csapatok számos különlegességgel készültek, hisz volt ott gluténmentes, cukor nélküli, alma töltelékkel felszolgált palacsinta is. A kézdivásárhelyi csapat palacsintájának töltelékét tejberizs, keserű csoki, barna cukor, narancs és citromhéj alkotta, a masszát pedig spanyol recept alapján készítették el a tejet kicserélve fortyogói ásványvízzel. Kézdivásárhely-Fortyogófürdő nevet viselő csapatot Dósa Csaba a céhes városi Turisztikai Információs Iroda alkalmazottja, Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke, Balázs Attila pénztáros és Szabó Attila a szervezet titkára alkotta. A fiúk igazi élményekkel gazdagodva térhettek haza.

A több főből álló zsűri nem csak az édességet pontozta, fontos szempont volt a tálalás, ki hogyan rendezte be a standját, hogy milyen ízű palacsinták készültek.

Fotó: Ráduly Attila