Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» Kezdődik az U16-os női kosárlabda EB Tallinnban

Kezdődik az U16-os női kosárlabda EB Tallinnban - Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden évben július - augusztusban szokta megrendezni az U16, U18 és U20-as korosztályú fiuk és lányok számára az EB-ket.Ezek a versenyek általában három kategóriában vannak megszervezve:1 'A' kategória 16 csapattal küzd a EB bajnoki címekért az utolsó három helyezett pedig kiesik a B kategóriába2 'B' kategória 15-16 csapattal innen az első három helyezett a következő évben játszhat az A kategóriában3 'C' kategória a mini államok részére (Andora, Gibraltár, Málta stb)A román női csapatok az idén az U16-nál a B kategóriában játszanak július 12-22 között Észtországban, az U18-asok az A kategóriában július 26 augusztus 5 között Bukarestben és az U20-asok a B kategoriaba augusztus 16-26 között CsehországbanAz idei EB-ket az U16-osok nyitják meg. A női román válogatott két kézdivásárhelyi (Lénárt Paula és Demeter Nóra) valamint egy sepsiszentgyörgyi (Kelemen Kincső) játékossal a keretben szerda reggel elutazott az észtországi Tallinba. Sajnos a KSE harmadik válogatott kosarasa Debreczi Iringó az U18-as döntő tornán keresztszalag sérülést szenvedett július 26.-án műtik, így lemaradt az idei Eb-ről. Az idei B osztályos EB-n résztvevő 15 csapat 4 csoportba van besorolva. A Román válogatott az alapszakaszban C csoportban játszik Lengyelország, Bulgária és Luxemburg ellen. A csoportból az 1-3 helyezet továbbjut az 1-12 közé, magukkal viszik a csoportban elért eredményeiket és ahol játszanak a D csoport 1-3 helyezetteivel. A középdöntőkben a kétszer hatos csoportból az 1-8-ba, négyen- négyen jutnak tovább. Az 1-8 között a verseny kiesés rendszerrel folytatódik, a csapatok ezúton jutnak az 1-4-be, onnan pedig a július 22.-én sorra kerülő döntőkbe.Az EB mérkőzések eredményeit élőben lehet követni a FIBA honlapján(http://u16women.fibaeurope.com/enDivB/default.asp)

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA) minden évben július - augusztusban szokta megrendezni az U16, U18 és U20-as korosztályú fiuk és lányok számára az EB-ket.
Ezek a versenyek általában három kategóriában vannak megszervezve:
1 "A" kategória 16 csapattal küzd a EB bajnoki címekért az utolsó három helyezett pedig kiesik a B kategóriába
2 "B" kategória 15-16 csapattal innen az első három helyezett a következő évben játszhat az A kategóriában
3 "C" kategória a mini államok részére (Andora, Gibraltár, Málta stb)
A román női csapatok az idén az U16-nál a B kategóriában játszanak július 12-22 között Észtországban, az U18-asok az A kategóriában július 26 augusztus 5 között Bukarestben és az U20-asok a B kategoriaba augusztus 16-26 között Csehországban
Az idei EB-ket az U16-osok nyitják meg. A női román válogatott két kézdivásárhelyi (Lénárt Paula és Demeter Nóra) valamint egy sepsiszentgyörgyi (Kelemen Kincső) játékossal a keretben szerda reggel elutazott az észtországi Tallinba. Sajnos a KSE harmadik válogatott kosarasa Debreczi Iringó az U18-as döntő tornán keresztszalag sérülést szenvedett július 26.-án műtik, így lemaradt az idei Eb-ről. Az idei B osztályos EB-n résztvevő 15 csapat 4 csoportba van besorolva. A Román válogatott az alapszakaszban C csoportban játszik Lengyelország, Bulgária és Luxemburg ellen. A csoportból az 1-3 helyezet továbbjut az 1-12 közé, magukkal viszik a csoportban elért eredményeiket és ahol játszanak a D csoport 1-3 helyezetteivel. A középdöntőkben a kétszer hatos csoportból az 1-8-ba, négyen- négyen jutnak tovább. Az 1-8 között a verseny kiesés rendszerrel folytatódik, a csapatok ezúton jutnak az 1-4-be, onnan pedig a július 22.-én sorra kerülő döntőkbe.
Az EB mérkőzések eredményeit élőben lehet követni a FIBA honlapján
(http://u16women.fibaeurope.com/enDivB/default.asp)

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Friss Infók

Hibajelentéshez kattintson ide!