A Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezésében, partnerségben a Zöld Nap Egyesülettel és Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalával, pénteken június 5-én második alkalommal szervezte meg Kézdivásárhelyen a Tekerj, egy jó célért! adománygyűjtő akciót.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3728_3.jpg


Az idei kézdivásárhelyi Tekerj akciót felkarolták a New Fasion és Zarah Moden, illetve a Secuiana nadrággyárak, amelyek a rendezvényen tekerőként résztvevők zömét mozgósították alkalmazottjaik és azok családtagjai körében, de képviselte magát a Nexxon és Senso Kft, illetve az IKE Egyesület is. A csoportosan jelentkezők száma meghaladta az 500 főt, ezekhez szép számú egyéni jelentkező csatlakozott.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3729_3.jpg


A 600-nál több tekerő a rendezvény ideje alatt délután 5 és este fél kilenc között 1978 kört tett meg összesen, azaz 8042 kilométert tekert és a megcélzott összeg, 7000 lej többszörösét, azaz 17845 lejt sikerült összegyűjteniük egy játszótér kialakítására Kézdivásárhelyen.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_3731_3.jpg


A kerékpáros rendezvény végén a Háromszéki Közösségi Alapítvány jutalmazta a legtöbbet tekerőket, Czifra Józsefet és Kovács Tihamért, akik mindketten tizennégy kört tekertek; a legfiatalabb tekerőt a másfél éves Kicsid Ottót, illetve a legeredményesebb gyerek tekerőket: Sztaua Medárdot, Dobra Lászlót és Molnár Abigélt. Az öt körön felül tekerők, 193 személy teljesítményét oklevéllel és az Isostar cég által biztosított ajándékcsomagokkal jutalmazták, illetve kisorsolásra került egy értékes gyerekbicikli is.

A június 5-i kézdivásárhelyi Tekerj akció országos szinten rekordot döntött a résztvevők számát tekintve.

Fotók: Toró Attila