2019. december 22-én, Advent negyedik vasárnapján rendhagyó családi ökumenikus istentiszteletet tartottunk a kézdivásárhelyi evangélikus – lutheránus templomban. Az istentisztelet elején Végh Nimród evangélikus lelkészjelölt, az esemény házigazdája köszöntötte a jelenlévő híveket, a szolgálattevő lelkipásztorokat: Buzogány István unitárius lelkészt és Kádár István református gyakornok lelkészt valamint a Pro Special kiemelt figyelmet igénylő gyermekek csoportját. Elmondta, hogy a csoporttal való első találkozás során a felnőttek „hős” feliratú, a gyermekek pedig „szuperhős vagyok” feliratú polót viselték és valóban a hétköznapok hőseiként, szuperhőseiként lehet a csoport tagjaira tekinteni, hiszen Isten hősies feladattal bízta meg őket.
Az istentisztelet zenei szolgálatát Buzogány István unitárius lelkész vezetésével az újonnan alakult ökumenikus zenekar végezte. Öröm volt közösen ifjúsági, modern énekeket énekelni és tanulni. Az unitárius lelkész igehirdetésében a Lk 2,12b alapján visszatekintett a várakozás időszakára és elmondta, hogy nem a modern társadalom elvárása szerint kell Isten Fiának a születésének ünnepére készülni, hanem a maga egyszerűségével és szépségével.
Kádár István református gyakornok lelkész imáját követően a Pro Special kiemelt figyelmet igénylő gyermekek csoportjának ünnepi műsora következett. A gyermekek felkészítő tanáraik, szüleik segítségével énekekkel és versekkel örvendeztették a nagy létszámban megjelent gyülekezeti tagokat. A kiemelt figyelmet igénylő fiatalok szívből jövő karácsonyi műsora elkápráztatta a jelenlévőket, méltó zárása volt az ez évi ökumenikus istentiszteleteknek.
Az angyalok a karácsonyi csomagokat a csoport számára hamarabb elhozták, így az istentisztelet ajándékozással zárult. Áldott karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új esztendőt kívánunk!