A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda az idén is megszervezi a 24 órás futást, október 12-én, szerdán reggel 9 órától a céhes városi Sportcsarnokban. Az akció célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeire; valamint a szaladás népszerűsítése minden korosztály körében. Fontos tudni, hogy a 24 órás futás nem egy futóverseny. Az esemény lényege, hogy 24 órán keresztül folyamatosan szalad legalább egy ember, azonban többen is szaladhatnak egyszerre.

A szaladás ugyanakkor nagyon könnyen elérhető és „zsebbarát” sportág. Legutóbb a legfiatalabb futó Voloncs Lilla (10 hónapos), a legidősebb pedig Ferencz Gábor a maga 79 esztendejével. A rendezvény a sportcsarnokban lesz lebonyolítva, ezért váltócipő szükséges, kérjük, hozzanak magukkal alkalmas lábbelit! Minden résztvevő között ajándékot fognak kisorsolni. Nevezni a rendezvény napján személyesen a helyszínen, illetve a versenyt megelőzően a kocsiszo@yahoo.com vagy a 0766.611066 elérhetőségeken lehet. Az esemény hangulatát 19 órától a Pap Ágnes Zumba oktató ritmikus mozgása fogja színesíteni.

Támogatók: Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, Communitas Alapítvány, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és az Erasmusz + program

Médiatámogatók: Profi Rádió, Transindex, Kezdi.info, Székely Hírmondó, Polyp Tv, Háromszék

Szerző: Ráduly Attila
Plakátterv: Györgyjakab Boróka