A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár, közösen a csernátoni Haszmann Pál Múzeummal, harmadik éve szervez olvasó- és kézművestábort 5–8. osztályos tanulóknak. Idén július 15–19. között Kincs, ami van címmel tartják a tábort, amelyet a Híres mesterségem címere vetélkedő előzött meg. A vetélkedő első hét helyezett csapata vesz részt a héten zajló táborban, a múzeumban.

Az olvasótábori műhelyfoglalkozást, Szövegek, világok, szövegvilágok címmel, Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság elnöke, Tolnai Mária kaposvári drámapedagógus, egyetemi oktató és Gombosné Szabó Sára, a Kaposvári Egyetemi Könyvtár munkatársa vezetik, míg a kézműves tevékenységeket a múzeum munkatársai biztosítják a táborlakóknak. A programot filmvetítések, beszélgetések, találkozók színesítik, olyan közreműködőkkel, mint Jeney Zoltán magyarországi író, a Rév Fülöp-könyvek szerzője, Fazakas Misi, a sepsiszentgyörgyi Osonó színtársulat vezetője, Pálffy Tibor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze, Ségercz Ferenc sepsiszentgyörgyi népzenész és Vetró Bodoni Barnabás sepsiszentgyörgyi képzőművész.
A kevés szabadidőt is hasznos játékkal, Ika-vári túrával, táborilap-szerkesztéssel töltik ki a táborozók, de még belefér egy képes kalandozás is szüleik gyerekkorába. A tábor július 15-én délután startolt Müller Henrietta csapatösszerázó játékos foglalkozásával.

Részletes programot az alábbi linken találnak:
http://www.haszmannpalmuzeum.ro/index.php/muhelyek-programok/125-kincs-ami-van
Arra biztatunk minden érdeklődőt, bátran térjen be a múzeumba: be lehet lesni majd a műhelyekbe, részt lehet venni a beszélgetéseken, találkozókon.
A tábort a Nemzeti Kulturális Alap, a sepsiszentgyörgyi Bertis kft. és a bukaresti Valvis Holding támogatta.