2020. június 24-én a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) a sepsiszentgyörgyi Sugás Vendéglőben ünnepélyes keretek között átadta a civil díjakat (Év civil szervezete és az Év önkéntese) közel ötven civil szervezeti képviselő, támogatottak és a média képviselői jelenlétében. A szövetség felhívására tizenöt civil szervezet nyújtott be pályázatot. A díjátadón készült fotók megtekinthetők a szervezet Facebook oldalán!

A pályázati kiírásra a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület is benevezett a "Mozgó Délután" elnevezésű programmal, amely egy jól ismert havi rendszerességgel több helyi intézményt bevonva szervezett rendezvénysorozat. Az esemény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre egyaránt, amit a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérő programmal igyekeznek elősegíteni. A négy tagú zsűri értékelése szerint emléklapot kapott. Az első helyezettnek a Diakónia Keresztyén Alapítvány, az Ergon - Speciális Munkaerő Közvetítő, Információs és Tanácsadó Központ által megvalósított programja bizonyult.

A Zöld Nap Egyesület az Év önkéntese pályázati kiírásra a 2019-es év legaktívabb önkéntesét Kis Emesét jelölte. Emese ötödik éve, hogy elkötelezettségével segíti a szervezet elismertségét, munkáját. Önzetlen támogatása és barátsága a rendezvények lebonyólitásában és az önkéntesek csapatmunkájában is nélkülözhetetlen. A három tagú zsüri (Opra Szende Zsófia, Kósa István és Czilli Balázs) hosszas tanácskozás után úgy döntött, hogy az egy Év önkéntese helyett hármat díjaztak (a megye három régiójából): Sepsiszék képviseletében Toró Attila, a sepsiszentgyorgy.info kulturális hírportál működtetője, Kézdiszékről Kis Emese a Zöld Nap Egyesület tiszteletbeli tagja, míg Erdővidékről Pájer György osztozott a megtisztelő címen, utóbbi több szervezetben is nagyon aktív. Mindegyikük 500 lej értékű jutalomban részesült.
A Zöld Nap Egyesület vezetősége ezúton is köszöni Emesének az önzetlen kitartását és reméli a lelkesedése a továbbiakban is töretlen marad!

Fotó: Derzsi Katalin és Toró Attila