Kiválasztotta Sepsiszentgyörgy önkormányzata a 25. Szent György Napok logóját

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata logójavaslatokat várt a 25. évét ünneplő városnapok alkalmából. A harmincegy személy által beküldött pályamunka közül az Angliában élő, kézdivásárhelyi születésű Fésüs Tamás alkotása lett a 25. Szent György Napok új logója.

A pályamunkákkal szembeni elvárás az volt, hogy klasszikus formavilágú, szimbólumhasználatban visszafogott, jelzésszerű megjelenítésre, minimalizmusra törekvő, letisztult megjelenésű, felismerhető és könnyen megjegyezhető tervek készüljenek. A Városimázs Iroda a kiírásban szereplő kritériumok tiszteletben tartásával hozta meg a döntést. A rövid határidő ellenére erős mezőny alakult ki, a beérkező pályamunkák egymás méltó versenytársai voltak, így a döntéshozatali folyamat nem volt egyszerű.

Több olyan logóterv is készült, amely különböző szempontok szerint nagyon erős, a szépen kivitelezett, hagyományőrző jellegű projekttervtől a dinamikus, művészi megoldású, markáns munkákon keresztül a modern és határozott, bátor vonalvezetésű jelképekig lenyűgöző kivitelezésű logótervek érkeztek.

A pályázati kiírásban szereplő szempontokat leginkább szem előtt tartó pályamunka és egyben a kiválasztott logó Fésüs Tamás alkotása, akinek ezúton is gratulálunk. A Szent György Napok új logóját március 9-én, szerdán, a városnapok programját bemutató sajtótájékoztatón teszi közzé az önkormányzat.

A szervezők köszönetüket fejezik ki a tervezőknek, öröm és megtiszteltetés látni, hogy Sepsiszentgyörgy jubileumi városnapja ilyen sok kreatív energiát mozgatott meg.

http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/index.php?page=&pid=2580