Műjégpálya avató ünnepség

Kézdivásárhely önkormányzata 2018. március 2-án, pénteken és szombaton tartja a műjégpálya avató ünnepségét, amelyen színes programkínálat várja az érdeklődőket. A programokban jégkorong bemutató, balettkorcsolya és barátságos jégkorong mérkőzés is szerepel, a hivatalos ünnepség keretében pedig bemutatkoznak az ISK Csíkszereda műkorcsolya bajnokai is. Az egésznapos esemény a nagysikerű magyar duó, a Yesyes koncertjével, majd DJ Rollar szettjével zárul.

A hivatalos avató ünnepség keretében köszöntő beszédet mond Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere, őt követi Paul Stănescu, miniszterelnök-helyettes, fejlesztési miniszter, Ioana Bran sportminiszter asszony, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Az ünnepségen részt vesz Tánczos Barna szenátor, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elnöke, a Magyar Jégkorong Szövetség küldöttsége, valamint a Román Jégkorong Szövetség és a Román Korcsolya Szövetség vezetői is.

PROGRAM:

2018. Március 2. Péntek
17:00 Kézdivásárhelyi Bikák vs. Királypingvinek SE barátságos jégkorong mérkőzés
20:00 Koncert a jégen: YESYES (HU)
22:00 Jégdisco: DJ ROLLAR

A yesyes John Newmant, a Rudimentalt és a Coldplayt említi legfőbb hatásai közt, és zenéjükben valóban egy érzelmes zongorás dalnok találkozik a mai basszuszenék felőli EDM-poppal. Ez a bizonyos dalnok az esetükben Szabó Ádám dalszerző-énekes-harmonikás-zongorista, aki tavaly elindult A Dal versenyén a Give Me Your Love című dallal, mely a döntőben a szakmai zsűritől a legmagasabb pontszámot kapta. Ez a siker pedig összehozta a dalon dolgozó teamet, így alakult meg Szabó Ádám, a dobos Katona Tamás és a darbukán is játszó elektronika-felelős duójaként a yesyes.

*

2018. Március 3. Szombat
17:00 U12-es és U14-es jégkorong mérkőzés: HC Bikák vs. Királyvingvinek SE
18:00 Hivatalos avató ünnepség
Közreműködnek a ISK Csíkszereda műkorcsolya bajnokai, valamint a kézdivásárhelyi műkorcsolya tehetségek
A hivatalos avató ünnepségen közreműködnek a ISK Csíkszereda műkorcsolya bajnokai: Kenéz Zselyke, országos felnőtt bajnok; Ureche Andreea, junior országos bajnok, a tavalyi szezon EU-Kupa győztese; Ráduly Réka, Bere Larisa és Bartalis Hajnalka, Novis A-kategória
(RO)
La ceremonia de inaugurare oficială colaborarează campioni la patinaj artistic din ISK Miercurea Ciuc: Kenéz Zselyke, campioană națională la seniori; Ureche Andreea, campioană națională la juniori, câștigătoarea Cupei UE a anului trecut; Ráduly Réka, Bere Larisa și Bartalis Hajnalka, categoria Novis.
19:30 Felnőtt jégkorong mérkőzés: HC Bikák vs. Felcsík Hockey

* A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ha adhatunk pár jótanácsot:
◇ melegen öltözve gyere
◇ hozd magaddal a legjobb formád
◇ ne hagyd otthon a korcsolyád
◇ ha nem a kori az erősséged, kezdj el még ma gyakorolni

(Nyugi, akkor is beengedünk, ha nem tudsz korizni, hiszen ülőhelyeink is lesznek.)

A belépés díjtalan! Már várunk!




https://www.facebook.com/events/416814708776066/