A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt Bordács Andrea: Múzsák lázadása - Válogatott írások nőművészekről és női művészekről című, 2021-ben megjelent könyvének bemutatójára 2022. március 17-én, csütörtökön, 18 órától. Az eseményen a szerzővel Ungvári-Zrínyi Kata művészetkritikus és kurátor beszélget.

A szerző kortárs művészettel foglalkozó szakember, akinek többek között az egyik kutatási területe a nőművészet. A tanulmánykötet azon tanulmányaiból válogat, melyek ezt a női nézőpontot vizsgálják. A kötet bevezetőjében definiálja, kiket is nevezünk nőművészeknek, mennyiben mások, mint a női művészek, majd áttekintést kapunk a női alkotók, de különösen a nőművészek különböző nemzedékeiről, melyiknek melyek voltak a céljai.

Bordács Andrea esztéta, műkritikus, független kurátor, az ELTE BDPK Vizuális Művészeti tanszékének docense és tanszékvezetője.

HELYSZÍN: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér (Szabadság tér 2., Sepsiszentgyörgy, Románia)
Bővebben: magma.ro
https://www.facebook.com/events/497324168665091/
https://magma.ro/hu/art-event/muzsak-lazadasa/

Szervező(k): MAGMA Kortárs Közeg Egyesület, Székely Nemzeti Múzeum | Partner(ek): Kovászna Megye Tanácsa | Támogató(k): Erasmus+ Mobility Program, Művészeti és Népiskola