A 211/25.11.2011-es törvény 3. és 4. cikkelyébe foglalt előírások értelmében a gazdasági társaságok, önkormányzatok, valamint állami intézmények, amelyek hulladékgyűjtésre és szállításra engedélyezettek, kötelesek alkalmazottaik közül kinevezni egy személyt, aki az intézményen belül felel a környezetvédelmi kötelezettségekért.
Ennek a személynek meg kell szereznie a környezetvédelmi felelős képesítést. Ezen rendelkezések nem teljesítése nagy büntetéseket von maga után.
A kézdivásárhelyi Kis- és Középvállalkozók Szövetsége és a helyi környezetvédelmi hivatal szakemberei, a vállalkozók érdekében megszervezi a környezetvédelmi felelős tanfolyamot, jóval kedvezményesebb áron, mint a piacon előforduló hasonló képzések.
A képzés a következő témaköröket tartalmazza:
- a környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási jogi előírások alkalmazása
- a különböző kategóriájú hulladékok kezelése
- hulladékszállítás
- hulladéktárolás
- a kimutatás elkészítése a hulladéktípusoknak megfelelően
- jelentések összeállítása
A képzés végén a résztvevők egy, a környezetvédelmi hivatal által elismert oklevelet kapnak, ami révén a vállalkozás/intézmény eleget tesz a törvény által előírt kötelezettségeknek.
A képzés helyszíne: a kézdivásárhelyi vállalkozói inkubátorház.
A képzés dátumának meghatározása a jelentkezések alapján történik.
A részvételi díj: ASIMCOV tagoknak 100 lej, nem ASIMCOV tagoknak 150 lej. Jelentkezni az asimcovtgsecuiesc@gmail.com e-mail címen vagy telefonon, a 0745/548.286-os számon lehet.
Kapcsolattartó személy: Kerekes Adél