2016, december 2-án, pénteken U14 lányok - 8. forduló
A heti plusz edzések meghozták a várt eredményt. Legyőztük Nagybányát. Az ideális helyzet az lett volna ha sikerül 13 ponttal nyerni, így biztos 3. helyről jutottunk volna az elődöntőbe. De nem maradt más hátra, mint hogy december 17-én, itthoni pályán, Kolozsvár ellen kell győzni. Ellenkező esetben a 4-ik helyről megyünk az elődöntő csoportba.

A Banya elleni mérkőzés jó iramban kezdődött. Szigeti Zsanett 10 pontja az első negyedben eldöntötte a győztes kilétét. Talán kissé figyelmesebben a védekezés utolsó másodperceiben még nagyobb előnyt is magunknak tudhattunk volna a negyed végén (18-15). A második negyedben sok egyéni hiba csúszott be. Nehezen találtak magukra a lányaink el is veszítve a negyedet 14-16 arányba. A félidő után Kézdi motiváltan állt pályára és elkezdte termelni sorra a kosarakat, főleg Kozmán Kriszta (17pont) jó támadó játékának köszönhetően és a gyors letámadások végeredményeként 23-15 nyertük a negyedet. A végső hajrában mindkét csapat kezdett fáradni és kevesebb sikeres kosarat láthattunk. A győztes kiléte már eldőltnek látszott, a kérdés csak a különbség volt. A végére talán egy kis szerencsével meg is lett volna a 13 pont, de egy személyi fault és egy eladott labda megakadályozott bennünket, hogy nagyobb különbséggel zárjuk a mérkőzést. Összegezve egy jó játékot láthattunk a Nagy Mózes csapatától és ez biztató a jövőre nézve.
Gratulálok lányok, jó úton vagyunk. Hajrá NMG!
Végeredmény: 67-57

Pontszerzők és csapatunk tagjai: Bandi Fruzsina 3p, Lénárt Andrea, Sós Johanna, Szigeti Zsanett 12p, Bandi Blanka 9p, Marti Kriszta, Kozmán Kriszta 30p, Gherasim Raluca, Susarenco Ana Maria 4p, Tuchilus Kriszta 2p, Balas Diana 5p, Oláh Zsanett. Edző: Farkas Alpár

2016, december 3-án, szombaton - U18 lányok - NMSK - CSU Olimpia Brassó 56-64 (19-16;16-20;13-15: 8-13)

Egy roppant izgalmas mérkőzésen, látványos játékkal rukkolt elő csapatunk, ám a befejezéssel ezúttal adósok maradtak a lányok. Mindhiába a remekül kidolgozott helyzetek, ha a dobások szerre kipörögnek a gyűrűből. A különben végig egál mérkőzésen az utolsó negyed közepén 5-5 személyi miatt könnyedén kispadra került Biszak Bogi és Volloncs Orsolya hiánya sokat nyomott a latban. A túloldalon a csúcsformában játszó Maria Ferariu (33 pont) megállíthatatlannak bizonyult és a végjátékban egymaga győzelemre vitte csapatát. Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a jövő szombaton az NMSK csapata Sepsiszentgyörgyre látogat, ahol a helyi ISK ellen játsza a háromszéki rangadót.

NMSK: Kovács 15(3)p, Csurulya 15(3)p, Biszak 7p, Bartok 6p, Voloncs 5p, Incze 4p, Czimbalmos 4p, Fejér, Csillag, Rendy, Csiki, Istók.
CSU Brassó: Ferariu 33(6)p, Al Ash Hab 15p, Brezoi 4p, Rusu 4, Pop 4, Chirila, Petrescu, Brezan, Candea, Marinescu, Serban.