Elment Katica néni is... Halálával egy újabb nagyszerű embert veszített el Kézdivásárhely. Még szegényebb lett a világ...

Kosztándi Jenő bácsi halála után valamiért abban bíztunk, hogy legalább Katica néni örökké élni fog. Szükségtelen erényeit, tehetségét, kimagasló személyiségét, kedvességét, szerénységét, képzőművészi nagyságát sorolni. Katica nénit minden kézdivásárhelyi ismerte, tisztelte, szerette. Ismertsége jóval túlnőtte a céhes várost, munkásságát a világ számos pontján megcsodálhatták. Hatalmas örökséget hagyott hátra, immár festményein keresztül él tovább.

Kosztándi B. Katalin kézdivásárhelyi képzőművész 83 éves volt. Maga volt a megtestesült jóság, festményei összetéveszthetetlenül viselték keze nyomát. Kézdivásárhely igazi büszkesége volt, csakúgy mint férje, Kosztándi Jenő. A Kosztándi házaspárt szinte mindenhol együtt említették, nem csoda, hiszen nem csak az életben, a munkában is alkotótársak voltak. Kimagasló értékük érdemre nyert: együtt kapták meg a Háromszék Kultúrájáért életműdíjat. Katica néni – egy életen át tartó képzőművészeti tevékenysége elismeréseként – megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet is.

A Kosztándi házaspár halálával fontos feladatot adott nekünk: örökségüket immár nekünk kell őrízni, és nekünk kell vigyázni arra, hogy munkásságukat az utánunk jövő generációk is ismerjék, megismerjék.

Elment az erdélyi művészet másik hírvivője is, mától még szegényebb lett a világ.
Nyugodjon békében, szívünkben mindörökké élni fog!

A városi tanács és az önkormányzat nevében búcsúzik,
Bokor Tibor polgármester és Derzsi Gyula alpolgármester

Temetése június 29-én, pénteken, 14 órától lesz a kézdivásárhelyi régi református ravatalozóháztól.