Franciaországig tekertek Szentgyörgyön egy jó célért!

Szeptember elsején 156-on vettek részt a HKA által szervezett Tekerj egy jó célért közösségi akcióban, összesen közel 3400 km-t tettek meg. A legfiatalabb résztvevő Czintos Bíborka volt, négyéves, aki két kört tekert (egy kör hossza 9.2 km). Jóllehet, kevesebben vettek részt a vártnál, az akció sikeres volt és jó hangulatban zajlott. Az összesített eredmények:

Résztvevők száma 156, ebből gyermek 54
Körök száma 421
Letekert km száma 3873
Öt körön felül tekerők száma 26
Hét körösök 6

A legeredményesebben három résztvevő gyűjtött:
Kovács Tihamér/Zarah, Kédivásárhely - 80 lej, 8 kör
Oláh Attila/Zarah, Kédivásárhely - 80 lej, 8 kör
Rácz Attila/egyéni - 80 lej, 4 kör

Így a főnyereményt, egy 500 lejes vásárlási utalványt (Bertis ajándéka), sorsolással osztottuk ki, a szerencsés nyertes Oláh Attila kézdivásárhelyi résztvevő volt, Románia 2015-ös paraolimpikonja. Az öt körön felül tekerők között öt darab, egyenként 100 lej értékű, élelmiszeripari termékeket tartalmazó csomagot sorsoltunk ki (Bani Market ajándéka). A legfiatalabb résztvevő Czintos Biborka volt (várjuk az alapítvány székhelyén, hogy vegye át a díjat).

Összesen 6410 lej gyűlt, amelyet a HKA lakossági javaslatra egy kutyafutattató létrehozására fordít, a megvalósítással a Székely Kutyaklub egyesületet bízza meg. A kutyfauttató egy rendezett, zárt terület, ahol a kutya kimozoghatja magát és elvégezheti a dolgát. Így a környezet tisztábbá válik, és kellemesebbé az emberek számára.