Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Közlemény a 7.-ei vízelzárással kapcsolatosan

Közlemény a 7.-ei vízelzárással kapcsolatosan - Kézdivásárhely Önkormányzata és a megyei vízszolgáltató vállalat köszöni a lakosoknak, hogy a május 7-ei egész napos vízelzárást türelemmel és megértéssel kezelték. Az intézkedésre azért került sor, mert a szerdai munkálatok során kiiktatódtak a városi vízhálózatról az elavult és mára már veszélyessé vált víztornyok - ezek helyett két földalatti tank-tartály teljesít majd 'szolgálatot', egyik a Sinkovits stadion, másik a Municípiumi Kórház területén kapott helyet. Ezennel megtörtént a tartályok átkötése a működőképes rendszerre, és nyomás alá helyezték azokat, egyelőre próbaidőre. A helyi vízműveknél még folynak a munkálatok, 20 kutat fognak fúrni az év folyamán, és felújítják a szűrőrendszert is, hogy a városnak mindig tiszta ivóvize legyen. Ezt szolgálja a régi, acélvezetékek lecserélése is, melyek helyébe műanyag csövek kerülnek. A munkálatok a jövő év első felében fejeződnek be a terv szerint, majd a rendszer jövő év végéig próbaidő alatt lesz.Az említett időszakban még gyakoriak lesznek a rövidebb vagy hosszabb ideig tartó vízelzárások, és ezt követően a kötelező vezetékmosások, melyekről a megyei vízszolgáltató előzetesen értesíti a lakosságot a médiaorgánumokon keresztül. Kérjük, kezeljék belátással az ezekből adódó kellemetlenségeket!Kézdivásárhely, 2014. május 8.Bokor Tibor polgármester

Kézdivásárhely Önkormányzata és a megyei vízszolgáltató vállalat köszöni a lakosoknak, hogy a május 7-ei egész napos vízelzárást türelemmel és megértéssel kezelték. 

Az intézkedésre azért került sor, mert a szerdai munkálatok során kiiktatódtak a városi vízhálózatról az elavult és mára már veszélyessé vált víztornyok - ezek helyett két földalatti tank-tartály teljesít majd "szolgálatot", egyik a Sinkovits stadion, másik a Municípiumi Kórház területén kapott helyet. Ezennel megtörtént a tartályok átkötése a működőképes rendszerre, és nyomás alá helyezték azokat, egyelőre próbaidőre. A helyi vízműveknél még folynak a munkálatok, 20 kutat fognak fúrni az év folyamán, és felújítják a szűrőrendszert is, hogy a városnak mindig tiszta ivóvize legyen. Ezt szolgálja a régi, acélvezetékek lecserélése is, melyek helyébe műanyag csövek kerülnek. A munkálatok a jövő év első felében fejeződnek be a terv szerint, majd a rendszer jövő év végéig próbaidő alatt lesz.

Az említett időszakban még gyakoriak lesznek a rövidebb vagy hosszabb ideig tartó vízelzárások, és ezt követően a kötelező vezetékmosások, melyekről a megyei vízszolgáltató előzetesen értesíti a lakosságot a médiaorgánumokon keresztül. Kérjük, kezeljék belátással az ezekből adódó kellemetlenségeket!

Kézdivásárhely, 2014. május 8.
Bokor Tibor polgármester

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!