A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda újra kerékpáros felvonulást szervez a céhes városban a KSE Napok alkalmával. A program célja a kerékpározás széles körű népszerűsítése. Számítunk rád is a Critical Mass kerékpáros demonstráción május 7-én, 18 órakor a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti téren.
Azért, hogy ez a felvonulás valóban a városi bringázás érdekeit szolgálja, és mindenki számára kellemes emlék maradjon arra kérünk, hogy fogadd meg az alábbi tanácsokat!
A felvonuláson kerüld a fokozottan balesetveszélyes helyzeteket.
Ne most mutasd meg milyen nyaktörő mutatványokat tudsz a bringáddal!
Az úttest jobb oldali sávjában haladj, felezővonalat pedig semmi esetre se lépd át!
A felvonulás alatt soha ne menj fel a járdára, fűre! Amúgy sem szabad.
Ne menj túl közel az előtted haladó bringáshoz, de lehetőség szerint ne legyen köztetek egy autóhossznál nagyobb távolság.
A menet átlagsebessége kb. 12 Km/h lesz. Ha megállni kényszerülsz azt mindenképp az út szélén tedd! Bármikor kiszállhatsz.
A zebráknál számíts az eléd lépő vakmerő gyalogosokra!
Mindenben kövesd a biztosító rendőrök és szervezők kéréseit! Ne előzd meg a menet élén haladó szervezőket, és ne maradj le a záróemberek mögé. Autósokat, gyalogosokat nem molesztálunk, nem sértegetünk! Ha ilyen bringást látsz, kérünk mindenképpen szólj rá! A kerékpározást népszerűsíteni jöttünk, nem ellenségeket gyűjteni.
A felvonulás előtt és alatt ne fogyassz alkoholt! Piásan kerékpározni amúgy is tilos.
A közlekedési szabályok betartásáról a felvonulás után se feledkezz meg.
Reméljük, idén is sokan csatlakoztok hozzánk! Azon kívül, hogy eljössz többet is tehetsz a felvonulás sikeréért! Hívd a bringás barátaidat is! Ebben segíthet a Facebook esemény vagy ennek a bejegyzésnek a megosztása. A plakátból nyomtass egy párat! Tedd ki olyan helyekre ahol sokan láthatják és meg is engedték. (faliújság, ismerős bolt kirakata…)

Támogató: Helyi Önkormányzat és az Európai Szolidaritási Testület.

Plakátterv: Berfin Mizrak
Médiatámogatók: Profi Rádió, Siculus Rádió, Kezdi.info, Székely Hírmondó, Háromszék