KSE - Szatmár-i VSK 80-22 (19-3;23-9;22-6;16-4)

KSE: Kovács 14p, Csurulya 9p(3), Debreczi 10p, Holinka 6p, Bartok 6p, Biszak 12p, Bölöni 4p, Incze 12p, Czimbalmos 3p, Csiki 4p, Istók. Edzők: Kolarevic Ljubomir és Minescu Ioan.

Nem volt nehéz dolga a KSE-nek szombat délutáni mérkőzésen a csoport utolsó helyezettje a Szatmár-i VSK ellenében. Az idei szezonban nyereség nélkül játszó vendégek egy nagyon fiatal, jórészt 16 éves játékosokból álló csapattal álltak pályára a felnőtt női Liga 1-ben. Már az első percektől nem volt kérdés a nyertes csapat kiléte, csupán a különbség nagyságára lehetett volna tippelni. Kolarevici mester élt a kínálkozó lehetőséggel és élesben próbálta begyakorolni a vasárnapi jóval nehezebbnek ígérkező Temesvár elleni mérkőzés taktikai elemeit, figyelve arra hogy minden játékosa bőven kapjon lehetőséget a bizonyításhoz.

És ez sikerült is neki.

KSE - Temesvár-i Bega 2 52-59 (12-18;12-9;14-13;14-19)

KSE: Kovács 6p, Csurulya 1p, Debreczi 10p(6), Holinka 11p(9), Bartok 2p, Biszak 5p, Bölöni 7p(3), Incze 2p,, Czimbalmos 4p, Csiki, Istók..Edzők Kolarevic Ljubomir és Minescu Ioan.

Bega: Stoiedin A 21p, Young 14p, Ardelean 6p, Popa 9(3)p, Ivaschescu 5p, Mita 1p, Pine 2p, Bota 2p, Spier. Edző Gavrila Veronica.

Kissé megilletődötten kezdték a mérkőzést a hazai lányok, túl nagy tiszteletet adva a három nagyon rutinos (2 felnőtt válogatottat megjárt és egy légiós játékost) felvonultató temesváriak ellenében. A vendégek éltek is a kínálkozó lehetőségekkel és már az első percektől kezükbe vették az irányítást és 6 pontos előnnyel zárva az első negyedet. Kolarevic mester különböző felállásokkal, több cserével is próbálkozott, hátha valahogy megjönne az önbizalmuk és elkapnák a ritmust a lányok, de csupán Debreczi Iringónak sikerült hoznia önmagát az első félődőben. A harmadik negyed 27-24 vendégvezetéssel és egy szerencsétlen sérüléssel indult, Csurulya Helga egy ártatlannak tűnő helyzetben csúnyán félrelépett és kénytelen volt feladni a mérkőzést. Ez elég nagy érvágás volt, mivel a betegeskedő Volancs Orsin kívül ő lett a második katona akire a szerb edző nem számíthatott a rotációban. A folytatásban a hazaiak taktikát váltottak és az agresszív egészpályás letámadás eredményesnek bizonyult, sikerült elcsípni egy pár labdát az ellenfél térfelén és 2 pontra felzárkóztak a tabellán a utolsó felvonás előtt. A végjáték izgalmasnak ígérkezett, ám 3 perccel a végső sípszó előtt Bölöni Noémi kiállítás sorsára jutott egy ellene megítélt állítólagos szándékos személyi hiba miatt (neki a második volt ezen a mérkőzésen, harmadik amit a csapat ellen ítéltek). A végére mindkét irányító nélkül maradt csapat próbálkozott, de nem tudta megfordítani az eredményt a tabellán, így nyert a Temesvár.

Összesítésben a játék nem volt rossz és ha a lányok egy kicsit jobban bíznak önmagukban a nem éppen kedvező körülmények ellenére is megnyerhették volna a mérkőzést. A folytatás a jövő pénteken 22-én az alapszakasz utolsó fordulójában Szatmáron lesz.